onsdag 5 mars 2014

Testpass

Den 6:e december körde jag mitt första testpass. 4x400m med 60sek ståvila mellan. Tanken var att med någon dryg månads mellanrum köra detta pass men med +1 intervall för varje tillfälle. Det har dock inte blivit något mer testpass sedan dess. Framförallt för att underlaget inte tillät det när det väl var dags (Jag sprang istället inne på band och det blir ju inte samma lika.). Men idag så. 5x400m med 60sek ståvila mellan.

Strax innan klockan sju är inte direkt min bästa prestationstid, men det är oftast då tillfällen att springa kvalité finns. Så det är liksom bara att gilla läget. Och även fast middagen låg och skvalpade i halsen och jag var trött så trött (Den här bäbisen sover inte lika bra på nätterna som storebror gjorde. Åtminstone inte just nu. Men jag vill egentligen inte klaga för jag vet att det finns många som har det mycket mycket tuffare än jag/vi.). Men jag hade ju bestämt mig och på något vis var jag ändå lite sugen. Lite nervös sådär.

Jag hade en liten förhoppning om att springa någon enstaka intervall under 1:30, men nej, riktigt där är jag inte än. Först blev jag lite missnöjd, men när jag kom hem och kollade hur tiderna såg ut sist (1:32. 1:37, 1:37 och 1:36) så blev jag lite gladare. Och vad jämnt jag sprang! 1:31, 1:33, 1:31, 1:31 och 1:31. På samtliga utom den sista fick jag springa ut lite på ena långsidan för att inte springa in i fotbollstränande ungdomar vilket gjorde att jag tappade lite teknik och fokus.

Det var riktigt jobbigt och jag är glad över att jag kunde nöja mig med fem intervaller och inte fick för mig att lägga till ytterligare någon. Det blir nästa gång. Och då kommer jag springa minst en intervall på 1:29 eller bättre. Jag ska tillbaks till min gamla storform så småningom. Helst förbi.

4 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Bra med mål, även om det är liiite frustrerande just nu. Du kommer fixa det hur lätt som helst nästa gång!

Snorkkis sa...

Stabilt tempo där. Och med ditt fokus är du snart ifatt målen.

Sömnen ja... lite skralare här också nu. Började googla igår på hur man får en snart 8-månaders att sova bättre om nätterna och det jag konstaterade var att S egentligen sover väldigt bra :) . Lite bortskämda föräldrar bara.

Löpning & Livet sa...

Rund...: Jag hoppas och tror det!

Snorkkis: Jepp, snart så!

Ja vet... jag tycker det är tufft för att hon vaknar 2-3 gånger istället för 1...

Elin Johansson sa...

Detta låter som nåt för mig! Hur gjorde du när du mätte upp sträckan? Typ runkeeper eller jogg se-mät runda?
Ska bara bli frisk efter tre veckors envis förkylning/hosta så ska detta bli min mätsticka för att komma iform igen.