söndag 16 mars 2014

Mat, meditation och segspring

Vi gjorde inte så många knop på spat igår. Flöt mest omkring i varmt vatten, åt, fikade minimala och dyra rawfoodkakor plus espresso. Drack ett glas dyrt vitt vin till sushilunchen. Godast var lätt frukostbuffén och trots att jag ätit lite frukost hemma klämde jag ner en himla massa. Och var ändå superhungrig inom ett par timmar. Lunchen var god men alldeles för liten för springalniningar som oss. När jag tänker efter var jag ovanligt hungrig igår. Som om kroppen äntligen fick tid och ro att känna efter. Liksom vakna upp. För idag har jag ett hål i magen. Med all rätt för nu börjar den här amningen äta upp mig och jag inser att om det ska bli några nya personliga rekord för den här kroppen i år är det hög tid att börja ösa på med ännu mer mat. Energi och näring. Ännu mer energi. Jag slarvar alldeles för mycket just nu. "Hinner inte". Men jag måste ju hinna! Skärpning. Kan du inte ge mig lite ny matinspiration? Framförallt vad gäller mellanmål för där är det verkligen torka just nu. Tack på förhand!

Det fanns en hel del aktiviteter att delta på om en ville igår. Först tänkte vi yoga men det var precis efter frukosten och jag gillar inte att yoga proppmätt. Bättre att flyta runt i varmt vatten. Däremot var vi på ett pass zenmeditation. Himlans nyttigt. Jag är alldeles för dålig på att vara här och nu och de få gånger jag avslutar yogan med avslappning och meditation fladdrar tankarna typ alltid iväg. Eller så somnar jag. Borde verkligen börja meditera regelbundet. Oväntat nog tyckte även mitt sällskap att det var bra. De senaste månaderna har han ju visserligen yoga lite genom Yogobs Happy hips så kanske går det att styra inom ännu mer åt det här hållet och få honom att än mer inse nyttan. Faktiskt var det han som mest ville gå på det här passet. Hur som helst blev det här en påminnelse om närvaro för oss båda.

Trots den sköna avkopplingen hela dagen igår och en natt med helt ok sömn, bara 2 uppvaknades med nästan omedelbar omsomning vid amningsstart, är jag otroligt trött idag. Jag har precis vaknat från en lång eftermiddagslur. Väldigt välbehövlig sådan. Lekparksbesök med fika som var aktiviteten innan tröttade ut. Morgonen/förmiddagens supersega spring tröttade ut. Bara veckans tredje pass så här i återhämtningsveckan så teoretiskt sett borde ju venen vara pigga, men inte då. Trött och stappligt och dessutom kallt och blåsigt. Tur att solen sken under de dryga 14km det tillslut landade på. Men men. Imorgon blir det mera spring och en ny chans. Då börjar den första av två medelhårda veckor. Denna blev extra lätt eftersom det fjärde springpasset inte riktigt prioriterades in i pusslet. Så motivationen är nu på topp.

2 kommentarer:

Snorkkis sa...

Skönt, avkopplande dag ni verkar ha haft! Verkligen guld att ha tid för varandra och att prata, och vara mindful.
Jag har varit väldigt väldigt snaskande av mig under mammaledigheten och det verkar som att jag iaf fått i mig tillräckligt med energi. Nu har jag försökt styra upp det hela och ta ordentliga mellisar och inte föda tandtrollen konstant. Ny favorit är något som kanske inte låter så gott men som är himla gott enligt mig: kall gröt: Koka en ordentlig kastrull och ha sen i kylen och ös upp en tallrik, ät med jordgubbssylt eller bär. Förutsätter att man ska gilla havregrynsgröt då. Igår blev det tom den kalla gröten som efterrätt... lyxigt sådär på söndagen ;)

Löpning & Livet sa...

Det blir en hel del socker och sånt här också. Precis som vanligt :)

Jag älskar havregryndgröt, men kall låter lite läskigt ändå :)