söndag 2 mars 2014

Helggöra

Igår hade jag förmånen att få instruera en cykelklass på träningseventet BBC Mamma, ett event som riktar sig till gravida och mammor och där fokus ligger på säker och bra träning för just denna målgrupp. Workshops och föreläsningar blandades med träningspass. Tyvärr hade jag inte möjlighet att delta på övriga pass, men då några av de främsta och duktigaste på just gravid- och "mamma"träning höll i passen tvivlar jag inte på att det var en jättebra dag. Lovisa, Katarina och Elmina exempelvis.

Bild lånad från Träningsevents facebooksida.

För egen del var det första passet jag instruerade på ganska exakt ett år. Hur roligt som helst och jag inser ju att jag måste ordna till det där. I någon form. Kanske på mitt eget sätt för att få det att funka med min tillvaro och mina prioriteringar.

Idag har det blivit mycket slöande och en del sovning. Några nätter med mindre sömn än vanligt sätter sina spår. jag är extremt känslig för sömnbrist. Men det har också blivit lite spring. Eller kanske inte så lite när ag tänker efter. 24,4km och ett pytterekord efter graviditeten. Det var egentligen inte meningen för jag trodde att rundan jag valde skulle bli lite kortare. Men när jag var nästan hemma och bara en liten bit ifrån förra rekordet så tog jag en extrasväng och kunde plussa på 300m på detta. Ett riktigt långt långpass (över 26km åtminstone) hoppas jag få till nästa vecka. Förutom att det blev det här lilla rekordet så hade jag, väldigt oväntat, pigga ben och bestämde mig för att springa  en del av rundan i ett lite högre tempo. Det där med dagsform igen. Länge låg jag strax över 5-fart utan att det kändes jobbigt alls. Mer sånt tack.

2 kommentarer:

Mia sa...

Förstår att det är kul att instruera! När en liten sådan dröm också, men jag vet inte riktigt inom vad... :) Och bra jobb med långpasset!

Unknown sa...

kul att instruera på event! och det där med sömn alltså.... trodde inte jag var så lättpåverkad men inser att jag påverkas mycket av ett par månader med dålig sömn... tyvärr alltifrån träningsmotivation till optimism blir sämre...