tisdag 18 mars 2014

Godaste och enklaste linssoppan

Efter att jag postat en bild på dagens middag to be på Instagram (@lopningolivet) önskades recept. Så här kommer det:Hacka 1-2 klyftor vitlök samt riv en skalad morot och en skalad palsternacka grovt. Tärna 3-4 skalade potatisar. Häll lagom mycket olivolja i en kastrull, hela botten ska täckas. Fräs vitlöken tillsammans med lite curry, mald koreander, spiskummin och cayennepeppar. Häll på potatis, morot och palsternacka. På med 1l vatten och i med 2 buljongtärningar och 1-2dl röda linser. Koka tills potatisen är mjuk. Om du som jag har turkisk yoghurt och getost som behöver ätas upp fixar du till en getostkräm (mosa ber getost i yoghurten) att toppa soppan med. Servera med ett gott bröd och pålägg. Enkelt, snabbt, gott, billigt och näringsrikt!


Sprungit har jag gjort idag också. Igår blev det lite tokigt med det mesta (förkyld bäbis...) men idag är jag åter på banan. Transportvagnspring från förskolan efter lämning imorse och ett kort backpass inklusive 10min löpskolning nu ikväll. Ett bra dagsverke.

4 kommentarer:

Unknown sa...

åh spa!!! och PTO! och massa annat! tänkte göra soppa i morgon, får nog bli linssoppa snart också.

Ingmarie sa...

Mmmmmmums!
Och ja, meditation är bra. För mig t.o.m livsnödvändigt. Använder olika beroende vad jag behöver. :-)

Lisa sa...

Gott! Alltid bra med fler "enkla" och snabblagade recept.

Ann sa...

Receptet jag precis behövde! Tack för det - ska testas till veckan (och nu har jag fått igång datorn och orkar kommentera igen, sorry att jag är så dålig på det ibland! Men du ska veta att jag är här och snokar runt och inspireras typ dagligen!) KRAM!