söndag 9 mars 2014

Benstyrka i cirkelform

Igår gick första halvan av dagen åt till "simning" för båda barnen samt resan dit och tillbaks inklusive lite matinköp. Andra halvan vigdes åt träning, fika och annat. I träningsväg blev det för mig ett medelhårt distanspass på totalt drygt 7km. Med ryggsäck på ryggen och via gymmet. Sista kilometern blev nedjogg både för springpass och styrkepass. Effektivitet liksom.

Styrkepasset såg ut dom följer:

20st (10 på varje ben) utfall framåt och bakåt
10st djupa knäböj med hopp
20st (10 på varje ben) utfall åt sidan med bålrotation
10st djupa benböj med medicinbollskast
10st tåhävningar på balansplatta

3 varv tog ganska exakt 30 minuter. Jag stressade inte utan körde övningarna lugnt och sansat samt vilade lite mellan övningar och varv.

Såhär ser övningarna ut. Notera dock att detta är efter själva passet, jag är trött och har inte perfekt teknik. Utfallen fram och bak "ska" exempelvis inte vara så hackiga och så tappar jag lite i bålstabiliteten här och var. Och lite annat smått.

YouTube Video


Varsågod att testa. Jag har riktigt stela ben idag (vilket i och för sig inte säger något alls, men ändå.) och långpasset (som jag skriver om senare) gick rejält segt på slutet.

1 kommentar:

LinaTriathlet sa...

Bra pass! Kul och se övningarna! Tåhäv på balansplatta måste jag prova!