lördag 22 mars 2014

Äntligen lite fart på benen!

Förutsättningarna, och därmed förväntningarna, inför dagens tröskelpass var ungefär jättedåliga. Kass natt sömnmässigt och katastrofdåligt energiintag. Och lite nysigt och allmänt segt. Men det kanske var just det som behövdes för fasen vad det var fart på de här benen idag. Och känslan! Flyt. Tekniskt bra och på exakt rätt ansträngningsnivå. Jämnt och fint. Älska!

4x2000m. Både "lätt" och tufft i tanken. "Lätt" för att det inte handlar om något maxande och tufft för att det trots allt är 8km fart. Kvalité. Men trots mina låga förväntningar valde jag att fokusera på det första. Att det faktiskt är ganska "lätt".

3km uppvärmning, sedan iväg. 9:05 och helt klart över förväntan. Lite svagt upp, lite svagt ner och mycket platt. 2min ståvila och så iväg på nästa. Svagt nedåt och platt men också lätt motvind/sidovind. 8:44. What?! Nästan 4:20 fart! 2min ståvila. Tredje intervallen visste jag skulle bli den tuffaste pga av en brant och rätt lång uppförsbacke. Lägg även till rejäl motvind. Detta var enda intervallen där jag blev riktigt trött och faktiskt låg lite över tröskeln en stund. Vilket inte var tanken. Bättring på den. 9:14 var jag därför nöjd med. Sista ståvilan på 2min och bara en intervall kvar. En del svag sluttande nedför, en hel del platt och en bit svagt uppförslut. 9:02 och jag var i mål. Totalt 8km runt 4:30-fart. Knappt jag tror det är sant. Med den obefintliga form jag känt de senaste veckorna och med den totalt havererade träningsplaneringen denna vecka var detta verkligen vad jag behövde. Trötthet, dålig-form-känsla och svårighet att få ihop all den träning jag vill få till har fått motivationen att dala. Men nu tror jag minsann den börjat spira igen!

Eftersom jag både missbedömt rundans längd samt inte tänkt riktigt rätt angående hur många kilometrar jag behövde på mig (vaddå bomull i huvudet...) blev det en väldigt lång nedvarvning. Över 4km och totalt landade passet på drygt 15km. Lite bonus liksom.


6 kommentarer:

Snorkkis sa...

Jag blir ju skakig i benen bara av att läsa om det passet. Typ tortyr. Men så starkt jobbat av dig och härligt när kroppen levererar trots icke optimala förutsättningar.

Rund är också en form! sa...

Galet bra pass! Du är grym!

Johanna sa...

Wow, bra jobbat! Du är stark!

Lisa sa...

Shit vad snabb du är! Det kommer gå rusktigt fort för dig på Premiärmilen. Kul! Själv har jag varit jätteförkyld i några dagar och inte tränat ordentligt på evigheter så förutsättningarna är riktigt usla.

Louise sa...

Vilket formbesked! Extra roligt när det var "oväntat" och förutsättningarna inte var optimala!

Löpning & Livet sa...

Tack för era fina ord tjejer! Det är så kul när det går bra! Nu är det dock sämre, med tröttheten värre än värst. Men det vänder ju förr eller senare!