tisdag 23 juli 2013

Ett hima bra pass!

Det var nära att jag hoppade över så timmen började bli sen, men vilken tur att jag inte gjorde det. De senaste dagarna har jag känt en längtan efter att få köra ett riktigt kvalitativt styrkepass med fokus på ryggen. Just bra och tillräckligt tunga ryggövningar är, ihop med ben, det enda minuset med hemmaträning. Min tyngsta kettlebell väger 16kg och det räcker inte riktigt. Jag har länge funderat på att skaffa ytterligare en tolva och köra med två samtidigt (kanske ytterligare en 16kg också faktiskt) men det har inte riktigt varit prioriterat. Men såsmåningom, när alla miljoner hus- och bäbisutgifter (mest hus dock, det mesta i bäbisväg har vi ju) har minskat lite kanske de står på tur.


Men i vilket fall. Längtan övervann tröttheten och jag cyklade till det gym som ligger närmast där vi bor nu. Oväntat mycket folk på plats men ingen som var i vägen eller skulle ha samma saker som jag. Bra.


Jag började med 5min uppvärmning på roddmaskinen och det var ungefär lika tråkigt som vanligt. Jag avskyr verkligen konditionsmaskiner (riktiga spinningcyklar undantaget). Men sedan. Ländrygg i maskin, stående flies både för baksida och utsida axel. Sittande smal rodd, latsdrag och ryggresningar i bellyback med en viktplatta framför bröstet. Sidofällningar med en kettlebell, solen (axelövning med hantlar) och "enbensfällningar" på foamroller. Det var så roligt att jag inte ville sluta och hade inte klockan börjat närma sig nio och hållit på i femtio minuter hade jag nog kunnat fortsätta ett bra tag till. Mer sådant här tack! Imorgon blir det dock morgonspring. Jag håller fast vid mitt varannandagstänk. Det funkar så bra.

2 kommentarer:

Louise sa...

hi hi hi, jag blir alldeles trött av tanken på TVÅ 16 kg's KB!! :) jag har fullt sjå med att svinga omkring min lilla 8 :)

grymt jobb och kul med en ny inspirerande blogg att läsa!!

Jonna sa...

vad härligt!!! längtar också till gymmet (hrrm, litegrann iaf) ska köpa ett nytt gymkort nu när lönen kommer ;)