torsdag 11 juli 2013

De tre hörnstenarna

Löpning, rörlighet/yoga och styrka. Det är de tre träningsformer jag främst ägnar mig åt just nu. Precis som vanligt alltså. Det blir något lite modifierat nu med veckatjugosjumage men egentligen är det inte så stor skillnad. Största skillnaden är enformigheten i löpningen, det vill säga att de flesta pass går i ungefär samma fart. Förutom morgonjoggarna då. Ironiskt nog. De som ska och brukar gå allra långsammast går nu allra snabbast. Och är just nu den enda form av löpning jag ägnar mig åt. Och kommer göra fram tills det tar stopp.

Yogan går att köra ungefär som vanligt, men när jag tränar Body Balance får jag modifiera pilatesdelen lite. Främst rygglåten då det ju av förklarliga skäl inte funkar så bra att ligga på mage. Men för att spara på ländryggen (plankorna) samt skona raka bukmuskeln (ryggliggande övningar som belastar just raka bukmuskeln) kör jag även de lättare alternativen under maglåten sedan en vecka tillbaks. Jag har fortfarande ingen kännbar separation mellan de raka magmusklerna men bäst att ta det säkra före det osäkra. Dessutom börjar jag nu faktiskt känna mig något lite svagare i magen.

Styrkan kör jag på ungefär som vanligt med. Jag kör inga galet tunga övningar som i maxningar men det gör jag å andra sidan sällan annars heller. I princip aldrig. Jag är lite sparsam med dynamiska utfall också för att spara på bäckenet. Inga fogkänningar, men dumt att chansa. Utfall på stället kör jag dock ibland, men då med extra stort teknikfokus och inte med några tunga vikter.

Så för att summera känns det som att jag tränar som vanligt, fast ändå inte. mindre än halva träningsmängden sett till timmar och kilometrar men samma saker om än lite modifierade. Runt hörnet väntar den tredje och sista trimestern och vad som händer då återstår att se. Förmodligen inte så mycket mer än att det så småningom kommer bli mindre och mindre löpning. Tråkigt men hanterbart. Därför njuter jag extra mycket av varje runda nu och morgonens somriga morgonjogg var inget undantag. Älska löpning!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att du kan hålla igång.
Smart att köra på de enklare övningarna, för att skona kroppen lite. :-)

Anna (Orka mera) sa...

Fantastiskt att du fortfarande kan träna som du vill om än lite modifierat! Du får tacka din samarbetsvilliga kropp och hoppas att det håller i sig länge än. Njut av känslan!