onsdag 11 februari 2015

Som en hemlighet

Denna träningsvecka är en tuff en med fokus på distans. Målet är att landa på runt tio mil vilket är mycket för mig, min nivå och min livssituation. För någon annan är det jättelite och för en tredje är det ofantligt mycket. Alla är vi olika och har olika förutsättningar som bekant.

För att få få ihop veckan och livet gick jag upp halv sex imorse för en kort morgonjogg. När jag vaknade, strax innan klockan skulle ringa (av mig själv, inte av bäbistoddler!) var jag lite sömnig men ändå ovanligt pepp på att springa en snutt. Hoppade bara i de framlagda kläderna, drack lite vatten och gav mig ut.

Det var några minusgrader och jag insåg snabbt att jag tagit för tunna tights. Men inget att göra åt. Tassade fram på snö och is och vips mötte jag en annan löpare. Hoppade nästan till av förvåning. Det var längesedan jag mötte någon annan springande så tidigt. Några hundra meter senare möter jag ytterligare en löpare. Och sedan ännu en! Tänker att det är lite som att vi delar en hemlighet vi fyra. Hur vi fått uppleva något som de flesta andra missar. En förort spm sakta vaknar. Snön som knarrar i en annars tyst värld. Lugnet och stillheten.

Drygt fem kilometer senare är jag hemma igen. Kramas, tjatar om de vanliga morgonbestyren. Äter frukost och dricker kaffe. Duschar, packar och går till bussen (lat). Och eftermiddag/kväll springer jag hem från jobbet. Inte lika ensamt, inte lika tyst.
6 kommentarer:

Maria sa...

Just därför gillar jag morgonjogg, innan stan vaknar. Svårt att beskriva men känns verkligen som man upplever något andra missar, något som ger så mycket. Speciellt en helgmorgon vid soluppgång för då är stan verkligen helt död och sovande efter gårdagens (förmodligen)bravader! Lite glädjerus mitt i allt:)

Annie sa...

Ja visst är det härligt! Som en hemlis men också som ett litet extra vapen mot vardagstrassel!

Anonym sa...

Ja, tio mil är mycket! (För mig). ;-)

Vad är ditt mål? Som satsar på dessa distanser, menar jag. *nyfiken*

Kram M

Löpning & Livet sa...

Rund är också en form: Jag tränart för Marathon även i år. Tänker alltid att jag ska satsa på kortare distanser, men det slutar alltid med mara ändå :)

Kicki (Kickiricki) sa...

Låter magiskt på er morgonrunda! Blir riktigt sugen :-)

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Imponerande att ha som målsättning att springa så långt på en vecka!