torsdag 5 februari 2015

Idag blir det inget spring

Fy satan vad segt det var att springa igår. Jag hade planerat ett kortare långpass på väg till jobbet, men jag blev (återigen) "tvungen" att korta ner. Femton fick räcka.


Underlaget var allt ifrån asfalt till is, slask, modd eller perfekt hård packad snö. Men det var så tungt. Så otroligt tungt och jag ville bara lägga mig ner och gråta. Tuffade dock vidare i maklig lufsartakt och Kim slutligen fram. Funderade enmassa över varför det gick så segt. Tänkte att jag kanske är på väg att bli sjuk.Men så slog det mig att jag, eftersom jag ändrade om lite inatt schema, sprungit 10-16km i snömodd alternativt i högre fart sex dagar i rad. Det är jag inte riktigt van så klart att det känns. 16km med 5km marafartblock i fredags. 12km kvällslufs i lördags. 13,5km snölufs i söndags. 12km segt snöpulsande i måndags. 10km snölufs/fartlek på band i högre fart än jag är van i tisdags. Och så 15 fruktansvärda kilometrar igår. Ok, jag fattar.Idag springer jag inte en meter. Däremot kanske jag ska yoga i 38 gradig värme ikväll. Det är den här kroppen värd efter allt slit.

4 kommentarer:

Mia sa...

Du tränar ju på så himla bra. väl värd löpvila tycker jag! Vi har det moddigt i Gbg också just nu, men jag springer ju bara korta sträckor så hinner inte bli så sliten :))

Anna (orka mera) sa...

Löpvila och hot yoga låter som en plan tycker jag. Sen är kroppen säkert med på banan igen. Snömodd,slask,is och snöelände tar hårt. En löpvila på det så är du på banan igen!

Kicki (Kickiricki) sa...

Hoppas att du har rätt och inte påväg att bli sjuk!

Petra sa...

Åhh va skönt de låter med yoga i 38 gradig värme. Vill jag testa