tisdag 3 februari 2015

Kombopass

Jag verkar ha guldfiskminne för idag var jag tillbaks på bandet igen. Efter gårdagens ybersega tur hem från jobbet tänkte jag att det kanske skulle vara roligare med lite bandlöpning. Som jag ju avskyr om du minns? Tydligen hade jag hunnit glömma det på en dryg vecka. Eller, inte helt för jag planerade iallafall att köra upp- och nedjogg ute. Bara fartleksdelen på band.

Och så blev det. 2,5km uppjogg på moddigt och segt underlag. Sedan in på gymmet och av med ett lager kläder. Byta skor och upp på bandet. 6km fartlek i rätt högt tempo för en gångs skull. Lätt till medelhård vila. Och i början kändes det faktiskt helt ok. Men framåt halvvägs, när det högre tempot började sätta spår, blev det trist, så trist. Och jobbigt. Pust och stön. Lite obligatoriskt magont och jag blev rejält less. Drog upp tempot ytterligare för att få metrarna att ticka på snabbare och sedan var jag klar. Trött. Och inte särskilt sugen på att dra på ett lager kläder och fortsätta springa. Dock kändes alternativet att jogga ner på bandet uteslutet så det var bara att göra. JÄTTEsakta gick det. Och nästan skrattretande långt kändes de knappa 2 kilometrarna det blev. Men tillsist var jag hemma. Imorgon blir det nog enbart utomhusspring. Imorgon och de allra flesta andra dagar det vankas spring.

Inga kommentarer: