tisdag 13 januari 2015

Vinterlöpning och isbana

Dagarna går jag harvar på. Just harvar på känns som rätt ord i rådande väderlek. Ena stunden regn och sju plusgrader, sedan minus och så plus igen och snöstorm. Der blev vitt och fint och mysigt men så skulle det nödvändigtvis bli varmt och börja regna igen. Med isbana dom följd. Under den korta promenaden till tunnelbanan insåg jag att jag definitivt valt fel skor inför kvällens hemspring. Odubbat. Eftersom jag fick ont i ena hälsenan sist jag sprang i mina Icebug Certo vägrar jag i så lång utsträckning som möjligt att ta dem på mig igen. Nya Icebug Phyto är på väg men hinner nog dessvärre inte dyka upp innan det är dags att springa hem. Får kanske köpa mig ett par broddar som nödlösning.

I lördags sprang jag en kort sväng på bandet som uppvärmning inför en kort styrkesession. Rätt trist men ned bra känsla fysiskt. Sedan blev det ett kort långpass i söndags. Egentligen var ett långt planerat men pga massor av nysnö, blåst och snöyra blev det bara knappa tjugo kilometer. Kompenserade med ytterligare en kort sväng på kvällen så fick jag ihop den veckan. Så synd att det inte kunde få vara snö och kallt lite längre. När det väl är plogat funkar det ju hur bra som helst. Men jag får hoppas på att nästa omgång snö stannar längre.På Instagram uppdaterar jag oftare så om du vill hänga mer med mig kan du följa mig där. @lopningolivet

4 kommentarer:

Ida sa...

Det är roligt hur olika referensramar man har! För mig känns 20 km som ett jättejättelångt långpass ;)

Snorkkis sa...

Ja det svänger väldigt mycket i väder nu. SKulle gärna ha fått vara som i måndags (morgon) för mig, men Stockholmsvintern är som den är.

Har du annars tips för stående jobb - hur undviker man felbelastningar o typ hälsporre när man står hela dagarna? Är det bra att stå i t.ex. springskor? (Nu rör ju du dig för det mesta i jobbet tror jag, och det är säkert bättre - men för en som står vid skrivbordet?)

Löpning & Livet sa...

Ida: jo men allt är ju relativt :) En ultralöpare tycker säkert 26km är kort!

Snorkkis: Hm. Kanske att ha bekväma, lite mjukare skor. Och kanske sulor om en tror på det (vilket ju inte alla gör). Springskor kan absolut vara ett alternativ.

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Bra gjort att du harvar på i alla väderlekar! Jag vill också att det där ishala på vägarna försvinner så art man kan gå/springa normalt igen.