tisdag 20 januari 2015

Att yoga är enkelt

Yoga är nu mera en del av mina dagliga rutiner. Jo, nu efter snart tre månader kan jag nig säga det. Dock har jag inte varit bortrest under denna tid, så jag kanske inte ska säga något för än jag vet hur det fungerat då. Fast med tanke på mina låga krav och hur lättillgänglig yogan är så tror jag inte att en resa skulle ställa till med allt för stora problem.
Fem minuter per dag. Minst. Hemskt gärna längre. Oftast blir det mellan tio och trettio. Ibland innebär det att jag bara ligger ner i Savanna. Kanske twistar jag ut ryggen lite innan bara. Men oftast kör jag en klass via Yogobe eller något flöde på egen hand. Mest mindre fysiskt, men ibland blir jag svettig. Jag byter aldrig om. Ibland är jag springklädd, svettig eller osvettig. Ibland är jag nyduschad och ofta har jag vanliga kläder på mig, dock ej jeans och fötterna är bara.Frasen "Don't take yoga too serious" är så bra. Om en kikar på Instagram kan en ibland få intrycket att yoga är något svårt. Att en måste vara superrörlig och göra en massa avancerade saker. Men så är det naturligtvis inte. Att yoga är lätt och kräver i princip ingenting. Yoga handlar om allt annat än prestation. Yoga är mycket men handlar bland annat om att möta sig själv där en är just idag. Om acceptans och ödmjukhet. Yoga är så himla fint.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Åh jag önskar verkligen att jag kunde hitta yogan på samma sätt som du! Det ser så grasiöst och rofyllt ut på dina bilder! De få gånger jag yogar är det enbart för att jag gillar känslan av att ha sträckt ut kroppen. Jag fattar inte alls den där mentala biten! Men jag kanske inte har gett yogan en ärlig chans?

Anonym sa...

Du har så himla rätt! Och jag önskar att jag tog mig tid VARJE dag.
Jag måste börja ta mig tid!! :-)

Kram M

anneliten sa...

Nu blir jag inspirerad! Jag tror att för mig handlar det om att ta ner ambitionen - då kan det bli av.

Ingmarie sa...

Håller så himla mycket med! Ibland får jag för mig att en del nästan TÄVLAR. Som att "kolla vad bra jag är". Då har man liksom missat grejen med yoga tycker jag... Kör ju oftast direkt på morgonen så nattlinne/pyjamas är nog min vanligaste yoga-outfit. :-)