fredag 30 januari 2015

Lätt distans med fartblock

Det där loppet imorgon är inget jag lägger någon större vikt vid som sagt. Så ingen träningslättnad eller annan åtgärd för att optimera min prestation har gjorts. Jag ser loppet enbart som en kul grej och ett bra träningspass. Därmed inte sagt att jag inte kommer göra mitt bästa. Det kommer jag. Jag kommer springa så bra jag kan utifrån just morgondagens förutsättningar (precis som alltid), men jag förväntar mig alltså inga stordåd.

Idag sprang jag nästa 16km med ett fartblock på 5km på mitten. Det är ett pass jag börjat köra då och då nu. Ett nytt pass för denna säsong. Tanken med det är att träna på att springa i marafart (Eller snarare på samma ansträngningsnivå som är rimligt att ligga på under en mara.) och samtidigt samla lite distans utan att det tar för lång tid.

Det hade kommit lite snö så jag valde Icebugs, men det visade sig vara ganska onödigt. Visserligen var det skönt att ha dem på fötterna vid några tillfällen, men på det stora hela hade jag klarat mig bra utan. Känslan i kroppen var ok, men inte så mycket mer. Jag var liksom seg. Och det blir lite en annan grej att springa i dubbade skor. Sämre löpkänsla och jag känner mig lite klumpig. Fast de nya (nygamla)  skorna är i alla fall väldigt mycket smidigare än de förra. Och det gick helt ok. Hur det går imorgon återstår att se. Det ser ut att komma mer snö, men det får nog bli vanliga skor ändå så att jag känner mig lite snabb.

1 kommentar:

Kicki (Kickiricki) sa...

Lycka till på loppet idag!