fredag 9 januari 2015

Framsteg

Ihärdighet ger resultat. Ibland tar det lång tid, ibland går det snabbare.

Jag nöter ju mest på med mina lätta distanspass av varierande längd. Pass där målet är att hålla pulsen låg. Det brukar betyda riktigt långsamma pass. Nästintill gångfart om en överdriver lite. Lite pass med fart läggs in här och var, men det handlar inte om några överfarter. Stopp en bra bit under tröskeln allt som oftast. Med några få undantag. Men mest lågpulspass som sagt. Distanssamlande. Det är ju grundträning.Detta kan ju inte göra en särskilt mycket snabbare tänker kanske någon. Men det är faktiskt just vad som hänt. Helt plötsligt har något släppt och de lätta passen går inte längre fullt lika långsamt. Jag håller en högre fart på en bestämd puls. Som idag när jag sprang distans med ett fartblock på mitten. 4km där jag låg runt 80% av max, så alltså långt ifrån mjölksyran. Trots att det bitvis var halt sprang jag snabbare än sist. Med lägre snittpuls. Jag älskar utveckling!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt känsla, när man ser utveckling. Grattis! :-)

Kram M

Lisa sa...

Härligt att din envishet och målmedvetenhet ger resultat!

anneliten sa...

Härligt! Då kanske det finns hopp för mig också :-)