lördag 3 maj 2014

Upptäckarspring

Den senaste veckan har på springfronten enbart inneburit lätt distans. Med eller utan vagn. Mest utan. Veckans nyckelpass är morgondagens riktigt långa långpass. Fast egentligen var det tänkt att jag skulle få till ett fartpass också, men det sköts på och nu kom massiv träningsvärk i framsida lår i vägen. Den är så massiv att jag börjar oroa mig för hur begränsande den kommer vara imorgon. Hur jag gick den? Tja jag körde ett styrkepass igår. Ett rätt lätt sådant, just för att INTE få träningsvärk. (Jag får träningsvärk väldigt lätt.) Men det gick ju sådär...

Men nu var det inte träningsvärk jag skulle skriva om utan upptäckarspring. För det har jag ägnat två av veckans pass åt. Springa lite på känn och upptäcka att jag har värsta landsbygden bara ett par kilometer söderut. Upptäckt fina miljöer och mjuka stigar. Hittat till ett stort spårområde som jag visserligen visste fanns men inte riktigt tagit mig för att besöka innan. Dit kommer jag definitivt ta mig igen. Och testa spåren, det gjorde jag inte igår.En kul grej med de här upptäckarturerna är att studera kartan efteråt. Se var jag varit och var jag eventuellt kan ta mig en annan gång. Jag älskar kartor! Är lite halvbesatt nästan och kan fastna länge länge framför dem. Det ligger i släkten. Och det lustiga är att även Martin gillar kartor så nu kan vi ordna släktträffar med kartstuderande. Eller inte. Men kanske borde jag börja orientera.

7 kommentarer:

Madeléne sa...

Jag gissar att det är Magelungen och Ågestaspåren som du upptäckt? Det är otroligt vackert där, och fantastiskt hur naturnära Farsta egentligen är!

Tänkte ta tillfället i akt och passa på att tipsa om att det även finns fantastiska vägar åt andra hållet, kring Flaten och Drevviken. Där är det nästan ännu vackrare och finns mängder med olika spår som är ganska långa och kuperade (perfekt träning inför Lidingöloppet t.ex.). Testa och du blir inte besviken, jag lovar :)

Lisa sa...

Det ser ju jättefint ut!

Snorkkis sa...

Vad roligt att upptäcka området, och ännu roligare att märka att det finns så fina skogar och stigar där. Orientering tycker jag absolut ni ska satsa på :) .

Malin sa...

Hej! Har två frågor som jag hoppas att du kan svara på (tänkte att du har koll när du jobbar på en löpaffär) =) 1. vad tycker du om dina nya ds-skor? Är de jämförbara med förra upplagan? 2. är på jakt efter en ny pulsklocka, har idag en garmin 305, är det garmin 220 som är jämförbar med den? Eller nån annan klocka som du vill rekomemndera? =) Lycka till på långpasset idag! Ps. jag har svårt att kommenater på din blogg från mobilen =/

Emma C sa...

Vad härligt med upptäcksspring! Galet vad mycket man kan hitta runt hörnet...
Jag tycker själv att det kan det vara så skönt att bryta av planer och prestationer med helt kravlöst upplevelsepass:).
Ha en skön söndag!;)

anneliten sa...

Nyfiken... Var är dina stigar någonstans?

Löpning & Livet sa...

Madeléne: Precis. Farstanäset och söder om sjön samt Ågestaspåren. Jag har sprungit en bit längs drevviken, typ längs hela Sköndal, men insåg just att en är väldigt nära Flaten där och kommer definitivt ta mig dit mer!

Lisa: Ja, särskilt nu med alla vitsippor!

Snorkkis: Det är det där med tiden bara :)

Malin: 1: De är lite annorlunda (jag tycker de är lite mjukare) i ovandelen än version 18 men i övrigt ska det inte vara några förändringar vad jag vet (föräldraledig och har inte stenkoll på alla detaljer).
2: Nja.. 220 är rätt mycket enklare. Du kan tex inte ställa in att du vill se pulsen i procent av max och inte välja vad du vill se på displayen. Nu har det kommit någon (några?) ny modell som jag inte har riktigt koll på (föräldraledig...) men annars skulle jag säga 610 eller 910.

Vet att det är flera som har problem med det och jag har det själv på flera bloggar. Vet dock inte hur jag ändrar det :(

Emma: Ja verkligen! Hoppas du haft en bra söndag du med!

Anneliten: Just denna fanns söder om Magelungen. Därikring är väl de finaste ställena jag hittat hittills. Sen har jag ett spår (Fagersjöspåret??) några hundra meter från huset. Ska även utforska Ågestaspåren vid tillfälle snart!