måndag 19 maj 2014

Gårdagens träning

Gräva trädgård. Förvisso blev det en kort kvällsjogg på sega ben och trött kropp, men det som kändes då och känns nu, idag, var grävande. Vi har ett hus som är fint invändigt, men en trädgård som nästan inte får kallas trädgård. Jag vet inte riktigt hur vi tänkte när vi köpte eftersom vi båda är totalt ointresserade av trädgårdsgrejer. Dock tänker vi att det nog är lite kul att ha lite odlingar och sånt när vi väl är färdiga (kanske nästa sommar?). Men i övrigt har vi inte mycket intresse. Ironiskt nog är ungefär alla de närmsta grannarna ute och fixar i sina (fina) trädgårdar mest hela tiden. Men hur som helst. Det som är bra är att vi kan få vår trädgård precis som vi vill och vi har ingen brådska. Vi kommer bara fixa till halva i år. Resten sätter tid, kunskap och pengar stopp för just nu.

Fast åter till det där med grävandet. Vi har alltså börjat gräva upp alla konstiga plantor, buskar och grässorter som växt sig höga och vildvuxna och verkar planterade helt utan logik. Det är ett ganska stort jobb. Och tungt. men faktiskt inte riktigt så tråkigt som jag väntat mig. Men efter att ha stått där i solen och svettats och tagit i några timmar var jag, förutom solbränd (att jag aldrig lär mig...) helt slut. Och idag har jag träningsvärk lite här och var. Som i händerna, underarmarna och ryggen. Det var gårdagens träning det.

4 kommentarer:

anneliten sa...

Funktionell träning kallas det :-) Och det roliga är att det ger dubbla resultat.

Jag har själv varit totalt ointresserad fram till för ett par år sedan. Kanske för att min mamma har världens finaste trädgård... Men så plötsligt tyckte jag det var kul. Anlitade en designer och fick ordning. Inte på allt. Men så är det väl alltid - finns alltid mer att göra.

Emma Carlsson sa...

Trädgårdsintresset kanske kommer med grävandet? Tänk solbränna och träning - och en skön solstol i fin trädgård framöver... Hoppas det blir fint!

Snorkkis sa...

Renodlat kroppsarbete alltså. Är minsann bra träning det där. Låter som att ni fått ordning på den del av trädgården - trevligt trevligt!

Rund är också en form! sa...

Hehe! Samma här.
Det vi har i vår trädgård, är en avenbokshäck (som jag varit "tvungen" att binda upp och beskära, då den är relativt nyplanerad), samt körsbärs- och plommonträd.

I övrigt bara gräsmatta och några smultronplantor. Jag är inte någon plantera eller blommor-människa... ;-)