onsdag 7 maj 2014

Tar det lite lugnt

På springfronten händer det inte mycket just nu. Eller jo, senare idag händer det lite, men sedan i söndags har det annars varit stiltje. Fyra kilometer återhämtningsjogg i måndags kväll bara, men det räknas knappt. Och en del yoga men det är ju inte löpning.

Den korta lufsjoggen i måndags var en stel historia. Det roliga är dock att det egentligen inte var värre än de 2-3 första kilometrarna i söndags. Och ingen ny stelhet eller träningsvärk hade tillkommit efter mastodontpasset. Jag tycker det känns väldigt lustigt. Här kör jag ett rätt lätt styrkepass med övningar som jag gör ofta och som inte brukar generera någon särskild träningsvärk. Så får jag värsta möjliga sortens träningsvärk! Men så springer jag över 3,5 mil och känner inget särskilt. Kroppen slutar aldrig att förvåna.

I eftermiddag har jag och Ester bokat in en springdate med Lisa. Tanken är banintervaller om bäbisarna inte misstycker till stillastående vagnar (Vi kommer turas om att vakta/springa.). För min del kommer det dock inte handla om några maxintervaller utan målet är att försöka hitta en fart där det känns lite halvtufft men där jag har full kontroll och mer flyter med, en bit under tröskeln. Detta dels med tanke på föregående helg och dels med tanke på kommande helg med tävling. Det ska bli riktigt roligt och om bara regnet och den värsta blåsten håller sig borta kommer det nog kännas riktigt bra, det känner jag i hela kroppen. Dagens pass alltså. Hur halvmaran kommer kännas återstår att se, men det blir nog bra det med. Det ska bli mycket spännande att se hur jag kan tänkas ligga till formmässigt. Det känns högts oklart faktiskt.

3 kommentarer:

Mia sa...

Här tar vi det också lugnt med löpet. Inte sprungit en meter den här veckan än... :) Kanske sen. Kanske inte alls.

Ang. halvmaran så trot jag såklart det kommer att gå superbra!

Rund är också en form! sa...

Nej, kroppen är inte alltid helt lättförståelig... :-)

Fru Martinsson sa...

Åh vad roligt att hitta en ny blogg att följa! Gillar löpning men är inte i riktigt samma klass har precis börjat snudda milen och det känns oerhört roligt!