onsdag 14 maj 2014

Banlöpning

Riktigt roligt är det. banlöpning alltså. Två dagar i rad har jag ägnat mig åt det nu och det har definitivt givit mig mersmak.

Igår körde jag ett kortare teknikpass. Först värmde jag upp längs sjön i kvällssolen och hade nog hellre stannat kvar där. men jag hade bestämt mig för att köra teknik på banan så jag gav mig lite halvmotvilligt av ditåt ändå. Banan ligger visserligen bara några hundra meter från vattnet så lite av känslan fanns ändå kvar. Väl där började jag med 10 minuter löpskolning. Tyvärr prioriterar jag detta alldeles för sällan, vilket jag också tycker märks när jag väl kör det. Jag behöver bättre mig på den fronten. Men det gick ändå ok.

När jag var klar körde jag 5 varv och således 2km i lite högre fart där jag fokuserade på tekniken till hundra procent. En bra känsla hade jag och hade jag inte haft en tid att passa lite halvt hade jag nog fortsatt ytterligare 1km. men istället joggade jag hem och körde en stunds yoga.Idag var det dags för snabbdistans. Mitt värsta. Men jag tänkte att jag skulle bli av med de där hjärnspökena en gång för alla så jag har sänkt kraven rejält. Dessutom sprang jag alltså på bana (Inspirerad av Lisa som gjorde det för några veckor sedan.) ikväll vilket jag tycker är inspirerande. Jag känner mig snabb och nästan lite proffsig och dessutom är det platt. Inga backar som stör min rytm. För rytm är just det jag fokuserar på när det gäller snabbdistans nu. Att springa i jämn fart hela vägen, med tekniken i fokus och farten vid sidan om. Dessutom valde jag idag att inte trycka på för fullt utan att stanna kvar en bra bit under mjölksyratröskeln. Målet var en tuff fart men att det skulle finnas flera växlar kvar. En bit över (alltså långsammare än) nuvarande tävlingsfart på milen ungefär. Och det tror jag att jag lyckades med ganska bra. 22:28 stannade jag klockan på efter 12,5 varv och 5km.

Jag trodde att det skulle vara tråkigt att springa så långt på bana, men det var faktiskt helt ok. Jag räknade nedåt och vips var det bara ett varv kvar. Nästa gång får det bli 6km och en vacker dag kanske jag tar mig an 10km. 25 varv. Vi får se.

4 kommentarer:

Snorkkis sa...

Ja det verkar lite så där proffsigt med banlöpningen. Akta dig bara så att du inte anmäler dig till någon ban-ultra :)

Lisa sa...

Vad härligt att banlöpningen blev en positiv upplevelse! Vi kanske kan dra ihop ett gäng i sommar och springa tillsammans på bana?

Ingmarie sa...

Om du vill ha sällskap någon gång så hakar jag gärna på. Bana är kul men ännu roligare om man är fler. :-)

Löpning & Livet sa...

Snorkkis: haha kommer ALDRIG att ske. Kanske ett ultralopp, möjligtvis på varvbana, men definitivt inte på 400m-bana! :)

Lisa: Det tycker jag absolut! Typ ha picknick och sånt efter :)

Ingmarie: Ja, det får vi ordna!