torsdag 8 maj 2014

Intervaller och funderingar

Intervallerna igår gick bra. Bättre än väntat faktiskt. Jag hade förväntat mig att springa betydligt långsammare på den bestämda intensiteten så jag är mycket nöjd. Jag sprang 7 stycken 400m intervaller där de första 6 gick i en snabb men behaglig fart där mjölksyran var långt borta. Faktiskt kändes det som att jag sprang rätt sakta. Ändå gick de på 1:39, 1:39, 1:38, 1:38, 1:37 och 1:36. På den sista ökade jag rätt rejält men utan att på något sätt maxa. Det fanns minst en växel kvar, troligtvis två. Ändå gick den på 1:30! Sist jag sprang fyrahundringar, på påskafton, låg samtliga sex intervaller på runt 1:30 men då blev jag betydligt tröttare. Jag tar detta som ett bra tecken på att jag verkligen är på gång nu.

Idag är jag inte särskilt aktiv dock. Förutom obligatoriska grejer har jag inte fått något vettigt alls gjort. Jag har däremot sovit i två timmar. Det är i och för sig rätt vettigt på sitt sätt det med, men du fattar. Oproduktiv är vad jag känner mig. Och det gör mig lite stressad. Visst försöker jag njuta av min ledighet och emellanåt ha dagar som denna, men jag vill också passa på att göra saker som jag vet blir svårare att hinna med när jag börjar jobba igen i augusti. Det är verkligen en balansgång det där.


7 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

Förstår hur du tänker, men å andra sidan... passa på att vila också. Sova mitt på dagen är en lyx du inte heller kommer att hinna i augusti. Ta dagen som den kommer och känns sova som the shit, så sov :)

Snorkkis sa...

Ja det är en balansgång. På ett sätt är det skönt att jobba för då har man liksom gjort sitt "vettiga" för dagen. Fast det skulle ju inte skada att ha lite tid över för att bidra med hemma-fix heller.

Bra jobbat med intervallerna!

Rund är också en form! sa...

Perfekt känsla att ha när man ha kört intervaller. Jobbigt men att man har liiite mer kvar att ge! :-)

Kram M

Jonna sa...

har ägnat bloggvärlden alldeles före lite tid känner jag när jag tittar in här... så mycket kul att läsa ikapp och så mycket inspiration! vill bara ut och kuta bums!

Ingmarie sa...

Du hinner det du hinner och man "måste" inte "producera" hela tiden. Å andra sidan, när du sover producerar du både energi och återhämtning! Snygga intervaller! :-)

Fru Martinsson sa...

Den känslan känner jag väl igen! När jag var hemma med vårt tredje barn kände jag att det är nu eller aldrig!! Kommer ju aldrig kunna vara hemma så igen men det blev inte som jag tänkt mig men det hinns med mycket i alla fall! Njut av ledigheten!

Fru Martinsson sa...

Den känslan känner jag väl igen! När jag var hemma med vårt tredje barn kände jag att det är nu eller aldrig!! Kommer ju aldrig kunna vara hemma så igen men det blev inte som jag tänkt mig men det hinns med mycket i alla fall! Njut av ledigheten!