söndag 26 januari 2014

Verkligen lätt (+ ett tips)

Nog för att det skulle vara lätt, men nu blev det verkligen lätt. Men det kanske var lika bra. Ibland behöver livet dra lite i tyglarna.

Runt femton kilometer spring var planen igår. Men så kom vi upp sent och hade besök och diverse aktiviteter och vips hade hela dagen gått. Idag hade jag en ny plan men då fick jag en massa huvudvärk och sov en timme istället. Så kan det bli. Och det kommer ju vara pigga ben som tar den här kroppen vidare mot målen imorgon.

Bjuder på ett litet söndagstips. En finfin bålstatbilitetsövning som även ger/kräver lite rörlighet. En bra uppvärmningsövning som jag ofta kör.


Nu blir det stora nattningsracet och sedan soffkrasch med diverse tilltugg. Värt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Är så glad för att jag har hittat din blogg! Hittade dig även på instagram och följer dig gärna där, fastän jag inte känner dig :) Du lyckas kombinera löpning och styrketräning så bra!...med en liten bebis och allt vad det innebär, imponerande tycker jag. Har själv 3 barn under 5 år, ska försöka prioritera lite bättre för att lyckas träna som jag vill. Hur ofta springer du och styrketränar du? Själv vill jag satsa lite mera på löpningen nu, men samtidigt styrketräna. Jag är nyfiken på hur du tränar under en vecka? och vilken typ av styrketräning gör du, delar du upp kroppen? Nu ska jag läsa vidare på bloggen...:) Ha en bra dag! H. en nöjd läsare

anneliten sa...

Det kallar jag balans! Ska genast prova.

Löpning & Livet sa...

anonym: Hej, tack och välkommen! :)

Till att börja med periodiserar jag min träning, dels indelat på olika tidpunk på säsongen (grundträning, snabbhetsträning, formtoppning osv) och dels i lätta, medelhårda och tuffa veckor. Men överlag försöker jag få in 2 styrkepass där 1 av dem fokuserar på ben och bål och det andra på bål/överkropp. Utöver det kör jag 2-3 korta (10-20min) och lätta corepass för ffa den inre stabiliserande bålmuskulaturen samt 2-3 kortare yogapass. Just nu när jag fortfarande håller på att trappa upp löpningen ligger jag på mellan 4-6 löppass per vecka oftast (mindre på viloveckorna) där det mesta är lättdistans och sedan 1-2 kvalitetspass.

Anneliten: Gört :)