fredag 10 januari 2014

Blött men starkt

Igår gym. Bål i allmänhet och rygg i synnerhet. Ett bra pass där jag kände mig ganska stark. Även om jag inte upplevde att jag tappade så mycket styrka under graviditeten så blev jag naturligtvis något svagare och instabil i bålen. Men det börjar det bli ändring på. Jag har ju tagit mig igenom alla nivåer i mammamage-appen nu och även om de allra flesta övningarna kändes väldigt lätta (Förutom "magtunneln" (Ligg på mage, spänn hela kroppen mycket lätt och dra in magen så mycket du bara kan, så att det bildas en "tunnel" mellan mage och golv), den hade jag faktiskt lite svårt med i början. Svårt att hitta den rätta kontakten och få till någon tunnel. Nu är jag väldigt mycket starkare, kul ned resultat!) har de faktiskt hjälpt mig att bli mer medveten om att hela tiden koppla på de inre magmusklerna innan de yttre och starkare musklerna tar över. Bra grej liksom! Så nu känner jag mig riktigt stark igen. Alltid trevligt.Idag var jag också stark. Kanske mer mentalt än fysiskt dock. Snöslask på marken, massor av blåst, ett lätt snöblandat regn och så en bäbis (Som firat sin tremånadersdag med att få en spruta i varje lår stackarn.) i vagn på det. Jag fick minst sagt uppbringa viljestyrka för att ta mig ut och genomföra ett medelhårt distanspass. Pust och stön. Men det gick. Inte särskilt fort. Men prick 7km tog jag mig runt. Efter sådana pass känns det extra bra att det är helg. Dags för chips och På spåret.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja det var en rejäl motvind mellan varven denna dag. Men vi får härda ut till våren kommer. Hittills har det ju trots allt varit riktigt bra löparväder. :-)

Unknown sa...

som sagt, urstark!!! gruvar mig redan för Knuts 3 månaders vaccin om 10 dgr...