måndag 27 januari 2014

Vanudå?

Efter noll sprungna meter sedan i torsdags var jag ungefär hur sugen som helst på kvällens planerade 3x2000m. Kanske mitt absoluta favoritpass faktiskt. Ihop med morgonjoggar som jag för närvarande tyvärr inte kan (prioriterar) att få in. Orkar helt enkelt inte upp vid halv fem fem vilket krävs på vardagarna och på helgen har det av någon anledning inte heller blivit av hittills. Men hur som helst. Vaknade visserligen med svag huvudvärk i morse, men den försvann. Var på gymmet och körde ett bålpass helt enligt plan medan Ester sov på Mini Sats. Kände mig stark och blev ännu mer sugen på kvällens intervaller. Dock väldigt hungrig också och hur mycket jag än har ätit har jag ändå inte varit riktigt mätt idag. Och så framåt eftermiddagen kom de. Förkylningssymtomen. Ignorerade. De blev fler. Blev arg. Hjälpte ungefär inget alls. Slumrade någon kvart i samband med amning och kände mig bättre. Men så blev det sämre igen. Och trots att viljan är stark segrade förnuftet. Det blir inget. Det blir varm choklad med vispgrädde och ostmackor (vilket det väl hade blivit oavsett i och för sig). Och soffläge med tidigt sänggående. Hoppas, hoppas, hoppas på att vara tillräckligt bra för att kunna köra igen. Håll gärna en tumme. Tack på förhand.

7 kommentarer:

Unknown sa...

men trist..! hoppas du motade Olle i grind!

Rund är också en form! sa...

Segt... Hoppas det försvinner FORT!!
Kram M

Snorkkis sa...

Nä, det känns onödigt med förkylning nu. Bort med bacillerna nu!

Lisa sa...

Krya på dig! 3x2000 m är ett kul pass så jag hoppas du kan genomföra det idag.

Anonym sa...

Hej! Du har en inspirerande blogg! Följt dej av och till sedan i somras. Själv födde jag barn för 7 veckor sedan och nu börjar kroppen va redo för lite tuffare löppass. Undrar en sak... Har du upplevt att mjölken sinar (alltså vi snackar amning) om du kör hårda pass? Hur länge efter ett hårt pass väntar du innan du ammar (med tanke på mjölksyra som går över till bebisen)?

Löpning & Livet sa...

Tack för kryahälsningar!

Anonym: hej och tack! Jag märket ingen skillnad faktiskt och det verkar inte som bäbis gör det heller. Även mitt äldre barn åt med samma goda aptit direkt efter träning.

Löpning & Livet sa...

Ah, det var ju fler frågor:

1: Nej, jag har inte märkt av att det sinar, snarare tvärt om nästan faktiskt.

2: Dels varvar jag ju ner minst 10min, ofta längre, efter ett tufft pass och där hinner en del av mjölksyran brytas ner. Sedan brukar det oftast ta några minuter ytterligare innan matning och enligt en studie på ämnet som jag läst (minns inte vad den hette just nu tyvärr men det är säkert lättgooglat :) ) sågs ingen skillnad på laktatnivåer i mjölken 30min efter intensivt arbete.