söndag 12 januari 2014

Tiden går...

...och jag hinner inte riktigt skriva så mycket som jag vill. Men jag fotar desto mer så du som följer mig på Instagram (@lopningolivet) vet att jag både åkt pulka, transportsprungit till och från gymmet (och förmodligen tränat på gymmet också), sprungit långpass och ätit entagervadenhaverlunch.

Vi tar det från början; Superglad över att det kommit snö var det inte bara jag som blev. Sixten blev också eld och lågor och ganska direkt efter frukost gav vi oss ut för att testa nya pulkan som tomten kom med. Ester följde också med, men pappan sprang (inte riktigt lika eld och lågor över snön...)Fikat lussekatter och pepparkakor hann vi också med innan det var min tur att träna. En omväg till gymmet, 30 minuter styrka i cirkelform och sedan samma omväg hem. Totalt 5km transportspring. Lite mer om cirkelpasset då. Till min hjälp hade jag en 12kg kettlebell, en skivstång med 15kg på och en medicinboll som vägde 5kg. Sedan körde jag 45 sekunder jobb följt av 15 sekunder vila av nedanstående övningar. I 3 varv.
  • Utfall åt sidan med rotation, 12kg kettlebell i händerna
  • Enhandssving höger, 12kg kettlebell
  • Djupa knäböj, 15kg stång på axlarna
  • Enhandssving vänster, 12kg kettlebell
  • Djupa knäböj med bollkast, 5kg medicinboll
  • Stående smal rodd, 15kg skivstång i händerna
  • Utfallsgång, 12kg kettlebell i händerna ovanför huvudet
  • Planka med framåt/bakåtrörelse

För mig relativt lätta vikter, men jag kan tala om att det räckte väldigt bra ändå. Jag jobbade både upp flås och lite mjölksyra. Varsågod att testa. (Jag skulle gärna ha filmat övningarna, men dels är jag töntig och bryr mig om vad folket runt omkring tycker och tänker (borde sluta med det) och dels hade jag lite ont om tid. En annan gång kanske.


Denna söndag hade jag ställt alarmet på klockan sex men kunde på grund av att Ester vaknade och ville ha mat, ligga kvar i sängen någon kvart extra. Sedan upp för frukost och innan klockan slagit åtta var jag iväg. Det märks att jag är lite ovan vid rådande underlag för det blev rätt slitsamt mot slutet. Jag hade dock väntat mig att det skulle vara ännu värre då jag trodde att jag skulle ha en massa träningsvärk i benen. Men den hade tydligen inte hunnit dyka upp. Prick 21km kunde jag bocka av innan klockan ens slagit lite efter tio. Bra känsla.


Sedan har det blivit mer pulkaåkning, promenad i virvlande snöande för att köpa några grejer till middagen samt allmän lek och lite slöande. Och vips var dagen och helgen nästan slut. Jag hinner inte med.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja skit i vad andra tycker och visa oss! Vi är säkerligen många här som vill se. :-)
Verkar ha varit en kalashelg hur som helst! :-) Och fin vagn. :-)

Snorkkis sa...

Jag hinner inte heller med, men gissar att det är för att jag tycker allt är så roligt just nu :) .

Starkt jobbat med långpasset och pulkaåkningen på det!

Lisa B sa...

Att fixa långpass så tidigt är starkt! Det finns inte i min värld just nu... Visst är det härligt med snön och kylan som äntligen har kommit? :-)

Anna (Orka mera) sa...

Härliga snöbilder!! Drömmer om långpass i snö, men det verkar som vi får vänta länge på det här nere:(

Löpning & Livet sa...

Ingmarie: hm, ja kanske då :)

Snorkkis: Jo, tiden verkar ju gå väldigt fort när en har roligt!

Lisa: Jo fast på ett sätt tycker jag att det är lättare. (Jag måste givetvis ha ätit frukost innan dock) Oftast har jag svårare och svårare att ta mig iväg ju längre dagen går.

Anna: Ja nu i början är det kul iaf :)