torsdag 9 januari 2014

Den där rörligheten

Jag har varit rätt duktig på att träna rörlighet det senaste. Egentligen ända sedan Ester föddes men kanske framförallt den senaste dryga månaden. Visserligen blir det ofta pass på mindre än 20 minuter och visserligen oftast i form av älskade Happy Hips. Men hellre kortare pass ofta än långa mer sällan, för jag behöver verkligen underhålla för att inte stelna till. Och just höftpartiet är ju något jag som löpare behöver vara rörlig i. Men grejen är att jag i land är så himla stel ändå, trots min regelbundenhet. Ok att det råkar vara så att jag har rätt höga krav på mig själv då jag i grunden (numer) är rätt rörlig. Jo jag vet, inte särskilt yogamässigt att ställa höga krav, men du vet hur det är...Hur som helst. Igår kväll körde jag Body Balance med mig själv hemma. Otroligt välbehövligt efter en intensiv dag och påfrestande eftermiddag. Efteråt kände jag mig som ny. Dock var jag himla stel i ljumskar och typ hela baksidan av kroppen. Ogilla. Så det gäller att jag inte tappar det här yogafokuset nu... Idag kommer det dock bli gymstyrka. Och kort transportlöpning. Som jag har saknat en massa faktiskt. Ryggsäcksspringet. Jag känner mig liksom så effektiv. Och det är en känsla jag gillar.

11 kommentarer:

Louise sa...

Ju mer jag springer, desto stelare blir jag... Ska testa Happy hips nåågon gång! :-)

Snorkkis sa...

Saknar också ryggsäcksspringet lite. Vet typ inte var jag har min älskade rygga.
Flera veckor sedan jag kört happy hips nu... kanske ikväll?!

LinaTriathlet sa...

Jag yogar en gång i veckan och hoppas det hjälper mig lite i alla fall, kanske skulle försöka yoga en gång till, som du skriver det behöver ju inte vara lång tid, måste prova happy hips!

Rund är också en form! sa...

Nä yoga och krav är nog inte helt kompatibelt... ;-) Men jag förstår hur du menar.

Jag kör tyvärr sällan och längre. Borde bli bättre på att ta KORTA PASS, som du! :-)

Anna (Orka mera) sa...

Jag är inne i värsta yogaflowet nu. Så skönt när man får till det och känner hur rörligheten kommer tillbaka. Men nu blev jag sugen på body balance... får nog masa mig dit också :)

Lisa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lisa B sa...

Jag beundrar din förmåga att få till så mycket rörlighets- och styrketräning utöver löpningen. Du är verkligen "all round-tränad"! Själv är jag stel som ett kylskåp och en riktig klenis vad gäller styrkan! :-)

Unknown sa...

skön känsla - effektiviteten! ang rörlighet så får jag börja från noll, kanske ska försöka stretcha litegrann åtminstone...

Malin sa...

Körde Happy hips några ggr, men nu var det längesen... Vill mer o oftare men har lite svårt att göra det tyvärr. Kort o ofta är ju perfekt.

Malin - Lite längre sa...

Gillar oxå att yoga höfterna och borde verkligen göra det oftare! Styrka borde jag oxå mer. Men borde är ju inte så yogiska som sagt :-)

Jenny S sa...

Jag måste verkligen tack dig för tipset om Happy hips, som jag tror jag såg i somras första gången. Jag undrar om jag verkligen hade kunnat fortsätta springa utan det, så stel som jag blivit på "äldre da´r" (41) ;-) Tusen tack.