lördag 18 januari 2014

5x500 på band

För ganska exakt ett år sedan sprang jag förra årets enda löpbandspass. Detta är har jag redan sprungit två, men nu var det inte det jag skulle prata om. För ett år sedan sprang jag samma pass som idag (+ 1 intervall) och höll på att dö. Visserligen på ett helt annat band och det verkar inte så himla noga med kalibreringen av de där banden, men strunt i det. Det var verkligen en nära-döden-upplevelse och jag minns att jag var helt sänkt resten av dagen den gången. Någon vecka senare visade det sig att jag var gravid så det hade kanske sin förklaring.Idag samma pass alltså (- 1 intervall). Och vilken skillnad. Även om nu detta var ett snällare band så var känslan en helt annan. Nästan topp! När jag var i min bästa form under 2012 sprang jag visserligen dubbelt så långa intervaller ännu lite snabbare än dagens (och förra årets) 4-fart. 500-ingar kommer jag springa betydligt snabbare än så framåt sommaren, men idag gjorde det mig väldigt nöjd faktiskt. Den där bäbisen dom låg i magen där för ett år sedan är faktiskt bara drygt 3 månader.

8 kommentarer:

Ingmarie sa...

Starkt!
Jag är säker på att du kommer fara fram som värsta fartvinden i sommar!

Mia sa...

Det är så skönt när det lossnar! Tror jag bet ihop till tre månader också ungefär. Slet som fan varje gång jag sprang tyckte jag. Sen hände det. Bra jobbat!

anneliten sa...

Du har verkligen återhämtat dig snabbt! Lovar gott för framtidens lopp.

Rund är också en form! sa...

Skönt när man får den känslan! Att man utvecklas. :-)

Johanna sa...

Grattis!! Go känsla.

Och du är grym. Som du skriver, den där sötnosen låg I din mage för jättekort tid sen! :)

Lisa B sa...

Bra jobbat! Femhundringar har jag aldrig tänkt på att man kan springa! Men det är ju klart att man kan. Är så fast i ban-tänket och då jämna siffror/varv. Tack för tipset! :-)

Löpning & Livet sa...

Ingmarie: Det hoppas jag!

Mia: Ja men det ligger kanske nåt i det. jag känner mig nästan som vanligt nu. Fast lite långsammare.

Anneliten: Jo, kroppen är cool. Fast sen har jag ju haft det väldigt lätt också.

Rund: Verkligen!

Joho: Tack snälla du!

Lisa: Haha :) Jag springer nästan aldrig 500-ingar ute, men på band känns det liksom bra på nåt sätt :)

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Grym du är som är så snabb redan! Och att du springer på löpband är grymt bara det. I alla fall tycker jag att det är väldigt tråkigt!