onsdag 7 juli 2010

Framtiden


Att jag tryckt på paus hindrar mig inte från att köpa rosa räserskor!

Efter min stockholmsmara, där jag var så nära men så långt borta samtidigt som jag var otroligt nöjd, var jag superpeppad inför framtiden och kommande mål. Jag ville inget hellre än att återhämtningsfasen skulle ta slut så att jag kunde få sätta igång. Jag hade stora ambitioner. Men så hände något och luften gick fullständigt ur mig. Därför har jag tryckt på paus och kommer endast ägna mig åt att ha kul och må bra. Jag kommer alldeles säkert att springa intervaller och långpassen kommer fortfarande vara frekvent förekommande. Jag kommer fortsätta älska (och just nu sakna) armyn och jag kommer självklart att tycka väldigt mycket om att instrurera cykelpass. Jag kommer yoga. Jag kommer springa i skogen och på asfalt. Jag kommer fortfarande älska att springa.

Men jag lägger prestationen åt sidan för resten av säsongen. Jag är anmäld till en hel hög med tävlingar som jag kommer springa om det känns meningsfullt och roligt. Det smärtar en hel del i både själ och hjärta men jag vet att det är såhär det måste bli. Vad spelar en halv säsong för roll? Jag har inte bråttom. Jag ska springa hela livet.

Dock har jag redan börjat skissa så smått på nästa säsong. På mål och fokus. På det jag älskar mest av allt. Men tills skissen blivit mera tydlig håller jag den för mig själv. Tids nog kommer saker och ting att klarna och jag blir redo att dela med mig. För löpning är kärlek.

11 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det där är inget ovanligt alls. Att det blir punktering efter en stor prestation. Bra såväl som dålig. samtidigt som du gör helt rätt i att lägga kraven åt sidan så tror jag att det är bra att sätta upp små små PYTTEsmå delmål som du vet att du klarar av bara för att liksom "växa". Det kan låta banalt att ha som mål att springa 10 min. men jag lovar, det inspirerar och rätt som det är så kommer lusten tillbaks. Dra ner på allt men behåll dina rutiner. :-) Det har hittills alltid funkat för mig och tro mig när jag säger att jag har haft mina svackor jag med... KRAM

Daniel sa...

Låter klokt Andréa! Skönt att bara ha det skönt utan press ibland. Du har gott om tid på dig att prestera så ta det easy nu bara.
Ska bli spännande att höra vad dina planer för nästa år blir.
Vara skadefri står väl fast som mål även nästa år? ;)

anneliten sa...

Löpning är inte blodigt allvar för de allra flesta av oss (eller borde inte vara det i alla fall). Helt rätt att vänta in inspirationen. Loppen återkommer ju som tur är år efter år.

Själv har jag skippat mitt mil-mål som jag satte upp tidigare på säsongen - det känns helt enkelt som ett mål för mycket och inte roligt.

Du är inte dina prestationer - men det vet du redan, för du är en klok tjej.

Ellinors dröm sa...

Att våga och inse att det är pausknappen som det ska tryckas på är stort. Att springa/träna för att det är kul och utan prestation är inget fel. Klok som en bok är du!

Mia sa...

Låter sunt detta. Och klart man ska ha sig ett par rosa godingar ändå :) Men jag tror redan att jag sagt i ett annat forum att du är värd dem :)

Petra sa...

Just det, helt ratt! Du har hela livet pa dig att springa sa om du kanner sa nu sa ska du helt enkelt folja den kanslan!

Ojojoj vilka sota springskor! Jag ar ju ingen mjukrosa person men de dar var jattefina!!

Malin sa...

Jag tycker det låter sunt!
Känner precis samma. Jag har oxå tryckt på paus, inga måsten. Tränar för att det är kul och för att jag mår bra av det. Man måste få ta lite semester från prestationen ibland. Helt rätt!

mikael sa...

Ser också fram mot dina planer!

Det är en styrka att kunna ta det beslutet. Jag tror det kommer göra dig ännu starkare i framtiden.

Själv är jag för gammal så jag har inte tid med uppehåll om jag vill göra resultat, dvs nå mina mål

mikael sa...

Vilken Nikemodell är det?

Själv köpte jag Lunarglide och Lunar elite inför säsongen.
Riktigt sköna skor även fast jag ännu inte vant mig vid att springa i lätta skor

Löpning & Livet sa...

ingmarie: fast jag kommer ju inte sluta springa :) Jag kommer antagligen springa ungefär lika mycket som vanligt (kanske något mindre bara) men med skillnaden att jag kommer köra den typ av pass jag känner för och inte har någon strukturerad plan att följa. Känns både skrämmande och spännande :)

daniel: de planerna kommer såsmåningom att bli officiella, jag lovar! :) Jo, skadefri ska jag försöka vara hela livet ;)

anneliten: ja det är ju det som är det fina! jag kan komma tillbaks om ett år igen, laddad och förhoppningsvis i bra form :)

Låter klokt att ta bort om det är ett stressmoment! men silvermedaljen på lidingö kommer du fixa, jag lovar!

ellinor: tack! ja jag tror att det är det klokaste just nu. eller nä, jag tror inte, jag vet!

mia: haha, ja sånt kan ju ingen få förmycket av :)

petra: fina och lätta men ändå relativt dämpade jäfört med övriga skor i samma kategori! passar mig som inte är så "lätt" :)

malin: vi kommer tillbaks!

mikael: äh, så gammal är du väl inte? :)

det är lunaracer!

Marre sa...

Du är klok du, Andréa. Livet ska levas njutfullt! Ha en skön sommar med vad du än företar dig. Kram!