fredag 1 maj 2015

Kuperade intervaller

Igår kväll: jobbar framför datorn till 23:50 och kliver sedan upp på yogamattan för elva minuter med fokus på baksidan. Sedan. Försöka somna vilket tar ett tag.

Idag tidig morgon. Tvingas vakna efter alldeles för få timmars sömn. Är sur och i princip gråtfärdig. Lagar pannkakor med förhoppning att blidka övriga familjemedlemmar. Det verkar funka för jag får sedan sova en halvtimme.

Idag klockan nollåtta. Är redan hungrig och efter lite disk och plock äter jag en stor knäckemacka med cream cheese och lemoncurd. Brygger mer kaffe.Någon halvtimme senare. Springer iväg. 4km till ett kuperat skogsspår (fast allt är relativt, exempelvis är 3km spåret här bortom knuten mycket mer kuperat) och river av 4x1500m med kort vila (60sek) mellan. Eller nja. River av och river av... Det var jäkligt jobbigt kan jag säga. Uppför gick det med jääättesakta så det var tur att det fanns nedförsbackar och rakor också. Men jag hade kul. Jo faktiskt hade jag det. I varje vila... Hemjoggen gick långsamt, långsamt. Fast det är ju precis som det ska vara ju. Hur som helst kom jag hem som en gladare, piggare och mindre gråtfärdig version av mig själv. Dessutom fick jag till ytterligare en kvarts sömn på eftermiddagen.

3 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Åh, det är nästan som du beskriver min löprunda idag: jag var lite arg, stormade uppför och joggade hem med trött-trötta ben, sådär som när en inte riktigt är säker på om en rör sej framåt eller bakåt?

Träningsblogga - Ida sa...

Segt för dig, men ändå upplyftande på något sätt att läsa om att andra också har tröga löppass ibland.. Om du förstår vad jag menar ;)

Mia sa...

Den där sömnen alltså. Moa är just nu svårväckt på vardagarna vid 6-tiden, men har vaknat pigg 05.30 hittills den här helgen. Typiskt liksom... Bra pass (vilket jag tror jag skrev på insta också). Sugen på att testa!