fredag 22 maj 2015

Lite hopp

Igår sprang jag snabbdistans. Efter en halv dags jobb och sedan firande av Förskolans dag med picknick, fika och sånguppträdande på eftermiddagen var jag ganska osugen när barnen väl var nattade. Jag hade inte bestämt vilken typ av pass jag skulle köra ens. Mer än att det skulle vara någon form av kvalité. Men strax innan jag äntligen kom ut bestämde jag mig alltså för snabbdistans. Tänkte att 6km fick räcka denna trötta kväll.

Joggade upp i 3km. Tänkte köra några stegringslopp innan start men orkade bara inte. Höjden av lathet. Men tryckte iallafall på lap och körde igång. Fasen, det kändes ju rätt bra. Trots svagt uppför. Sedan platt och därefter svagt nedför. Ännu bättre känsla. Såklart. Sedan lite lätt böljande innan partiet jag fasat för; en lång backe som börjar med svagt, svagt uppförslut för att sedan övergå i en ganska lång brant innan den planar ut igen den sista biten. Men det gick ok. Givetvis gick det rejält mycket långsammare men det är ok och i sin ordning.

En nedförsbacke innan sista platten. 6km snabbdistans avklarat med en snittfart på 4:32 min/km. Med andra ord riktigt bra för lilla mig nu förtiden. Jättenöjd är jag!
Joggade hem delvis genom trollsk skog och så fick även själen sitt. Sedan fyllde jag på med glass (efter fyra rostade mackor...) Salta karamell från Mormor Magdas. Godaste glassen ever!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Riktigt bra självförtroende-pass! Jag tror definitivt att du har möjlighet att persa på maran nästa vecka.

Anna (orka mera) sa...

Gottl Snabbdistans är goa pass. Speciellt när det flyter! Håller tummarna för dig nästa lördag!