måndag 11 maj 2015

Årets superlånga långpass

Förmodligen årets enda superlånga långpass om en bortser från maran som nu ligger mindre än tre veckor bort. Och om jag inte får för mig att springa ytterligare en mara innan året är slut, det vet en ju aldrig. Även om det inte ser ut så just nu. Typiskt för mig så har jag för länge sedan passerat maran i tankarna och funderar som bäst för hur jag ska lägga upp träningen inför hösten största mål. (Exakt vad det är får jag återkomma till senare.)

Men långpass var det. Och superlångt. 36,1km för att vara exakt. Bra förhållanden med molnigt och lite blöt asfalt till en början. Och helt ok pigga ben trots lördagens intervallapass. Så jag var vid mycket gott mod. Men så hänger sig klockan efter 5km! Jag får lite panik och tänker nästan att nu skiter jag i detta och springer hem. Det får räcka med förra helgens 33km. Fast sen skärper jag till mig och startar Svettigappen som substitut till klockan som jag inte kan få igång (förrän jag kommer hem och trycker på exakt alla andra knappar än jag tolkar att den vill att jag ska trycka på...). Jag får helt enkelt finna mig i att jag inte kan se fart, distans, puls och tid lika lätt. Och faktiskt funkar det bra.

Hem kommer jag efter att ha sprungit nästan exakt samma runda som för drygt ett år sedan. Då kändes den så himla lång, nu inte så farlig faktiskt. Jag har i alla fall inget problem med uthålligheten. Lite snabbhet på detta så kan det ju bli riktigt bra...

Jag höll, som vanligt på detta allra längsta långpass (konstigt nog), riktigt bra fart för att vara långpass. Känslan var lätt. Hur pulsen låg kunde jag av förklarliga skäl inte se men den brukar stämma väl överens med känslan så jag tippar på ett snitt på mellan 70 och 75% av max. Så jag är nöjd. Mycket nöjd till och med om jag ser tillbaks på hela helgen. Ett bra intervallpass och ett bra långpass. Bra kombo om du frågar mig.

4 kommentarer:

Mia sa...

Superbra ju! Som jag skrev på Instagram, kommer gå som en dans! Nyfiken på höstmålet också. Behöver inspiration då jag själv fortfarande är helt mållös :)

anneliten sa...

Jag behöver ny klocka (har behövt det ett tag nu) men kanske inte ska välja en polar då? För det ser ut som det är en sådan du har, eller? Min Garmin 405CX har gjort sitt efter 5 1/2 år tror jag... Vill kunna mäta puls, distans, tid och kunna ställa in intervaller (med signal eller vibration). Någon rekommendation?

anneliten sa...

Bra jobbat förresten!

Löpning & Livet sa...

Mia: tack för pepp!

Anneliten: jag är nöjd med klockan frånsett att den hänger sig. Ska reklamera och får förhoppningsvis ny. Har inte hört att andra har samma problem.

Det går att ställa in enkla intervaller direkt i klockan, men ska det vara olika tider/distans måste det göras via datorn. Jag programmerar aldrig intervaller utan kör bara manuellt. Tror kanske att polar V800 bättre matchar din Garmin sett till funktioner. Vi har även nyss börjat sälja Suunto (igen) och Ambit run/sport verkar båda väldigt prisvärda och kan nog också matcha din gamla klocka.