måndag 2 mars 2015

Det går mot vår

Det är mars och våren är på ingång. Det är nästan ljust mellan sex och sex. Inte riktigt än, men snart. Jag har bara två veckor kvar av grundträningen. Snart är det dags för intervaller och fart. Om jag nu kan bli helt frisk någon gång. Sprang en tur igår och det verkade först så lovande men sedan kom mattheten. Kraftlösheten. Nä, det kändes inte helt bra. Idag vaknade jag och kände mig frisk. Snorig men frisk. Om jag känner mig bra hela dagen tar jag mig en tur igen ikväll. Om inte vilar jag givetvis. Jag måste säga att båda alternativen lockar på sitt sätt. En blir snabbt lat. Men längtan efter fötter som trummar snabbt mot grusfri asfalt är stor. Stressen över det "riktiga" livet är stor. Lämna barn som får gå långa dagar på förskolan. Det är fullt normalt men känns inte bra. En tagg i hjärtat som sitter i en kropp med tidvis för höga stresshormonnivåer. Det är där som löpningen passar så bra. Löpningen och yogan. Som healar och lugnar ner själen som inte trivs fullt ut.

1 kommentar:

Anna (orka mera) sa...

Intervaller och fart. Så läskigt det låter. Efter att ha mumsat runt hela vintern är det dags för mig också. Smygstartade med någon form av fegis-fartlek på hyfsat behaglig intensitet. Får ju inte chocka kroppen fullständigt....