lördag 7 mars 2015

Intervallstege på band

Jag tycker det är kul att springa intervaller i form av stegar eller pyramider men gör det alldeles för sällan. Idag blev det dock en kort sådan. Eller kanske snarare en omvänd stege. Sluttande benämnde jag den i min träningsdagbok.

Idag var min enda chans att få till någon träning att gå till gymmet och lämna in barnen på MiniSats. De gillar ju stället så det blir ju liksom winwin. Med den lilla detaljen att jag tvingas att springa på band då. Jag kunde ha valt att köra styrka, men det gjorde jag på lunchen igår. Det var gårdagens enda chans till träning. Så löpband fick det bli. Intervaller.

Eftersom jag varit förkyld och haft någon slags lindrig magsjuka har jag frångått min träningsplanering även denna vecka och endast kört på känsla. När jag satt och funderade över dagens pass igår kom jag på att det ju kunde vara kul med en stege. Ett kort pass är ett måste på det där satas bandet och det kan ju vara kul att få känna på lite fart. Liksom ladda lite inför slutet av grundträningen och känna på det som nästa period kommer bjuda på - snabbhet. Jag kom fram till att jag skulle köra 1x1000-800-600-400-200m i ungefär samma fart. Helst exakt samma. Funderade över rimlig fart och kände att vad fasen, jag utmanar mig själv med 4:00 min/km, det är ju ändå bara första och andra som kommer bli riktigt tuffa då. Sagt och gjort. Värmde upp i 3km och ökade upp farten på bandet. 16km/h. Kändes fint i början. Men sedan. Satan vad jobbigt. Måste sänka. Suck! Är jag i så dålig form. Jaja. Jag kan ju inte springa på band. Det är därför. Fortsatte.Alla intervaller var tuffa. I de första fick jag sänka hastigheten något en liten stund. Kompenserade genom att öka lite på de två sista istället. Joggade ner 2km. Kände mig trots allt rätt nöjd. Höll ändå runt 4-fart i totalt 3km och det är inte så konstigt att det var jobbigt. Det var en bra genomförare.

Hämtar upp barnen. Handlar på vägen hem. Kommer hem, duschar, äter lunch, lägger Ester. Pratar med Martin i telefon. Han meddelar att 16 km/h inte alls motsvarar 4:00 min/km utan typ 3:45 min/km... Hahaha. Min matematiska förmåga är tydligen inte så bra. Lägger in träningen i dagboken och får bekräftat att jag sprungit snabbt idag.Ja så kan det gå. Och nu är jag mer än nöjd. Massa mer snabbhetsträning på detta och det kanske finns hopp för den här kroppen.

2 kommentarer:

Träningsblogga - Ida sa...

Puh. Trist att springa på löpband när det finns utomhusspring, men ibland så är det så illa tvunget förstås!
Tycker ändå att intervaller kan vara okej att springa på löpband. Men bara stå och mata på, näää :)

Anonym sa...

Haha! Underbart Andrea! Men skitbra jobbat. Ibland är det bra, att hjärnan inte riktigt är med.. ;-))

Kram M