tisdag 3 mars 2015

#starkochsnabb

En av mina hashtags på Instagram är #starkochsnabb. Jag gillar den. Den är mycket jag. Anledningen till att jag tränar. Eller snarare en av anledningarna, för de är ju fler. Men om vi fokuserar på prestation så passar det bra. Jag vill vara stark och snabb. Snabb är huvudprio men stark är också viktigt. För att orka vardagen och gärna mer där till, men också för att kunna springa snabbt. Jag får då och då höra av diverse människor (oftast män vilket i sig är intressant...) att jag borde lägga tiden på att springa istället för att yoga och styrketräna. Visst, dessa personer kan måhända vara kunniga och de får gärna ha sin tro, den respekterar jag. Men den som är mest expert på min kropp är jag själv. Dessutom kan jag en hel del jag med och detta är den väg jag tror på. En kombination av studier och praktisering har givit mig en övertygelse jag känner mig trygg med. Men alla behöver givetvis inte tro eller tycka samma. Men jag kan bli lite trött på att min kunskap liksom förbises eller förminskas.


Det blev en dynamisk planka mot bosun på slutet också.

Jag har aldrig haft en löprelaterad skada. En av anledningarna är säkert en dos tur, men till stor del tror jag att det beror på att jag är duktig på att komplettera löpträningen med styrke- och rörlighetsträning. Samt att jag är duktig på att springa långsamt på distanspassen. Men nog om det. #starochsnabb var det.

Idag blev det ett lunchpass igen (Springet igår gick bra förresten. 7km i normalt lättdistanstempo gav ett snitt på 68% av max. Väl godkänt.). Jag hinner ju bara köra en halvtimme och idag ville jag ta det lite lugnt för att inte köra igång för tufft. Därför blev det inte så många övningar. Oftast kör jag annars supersets för att få in så mycket som möjligt men idag blev det en övning i taget. Dessutom kostade jag på mig tio minuter rörlighetsuppvärmning istället för fem som annars är min standard vid dessa korta pass. Men ett ganska stort gäng utfall av olika art hann jag ändå med. Av den art som kräver en del av bålen för att få ut så mycket som möjligt av passet. Utfall framåt med rotation av bålen över främre benet, medicinboll i händerna. Utfallsgång med viktplatta ovanför huvudet. Och bulgariska enbensböj med bakre foten i trx. Det var det. Kort och koncist. Mycket bra övningar för en löpare som mig. För en som ska bli #starkochsnabb.

2 kommentarer:

Träningsblogga sa...

Härlig träningsfilosofi tycker jag, och jag försöker leva och träna efter densamma.
Har visserligen haft löprelaterade skador, men då har jag varit fullt medveten om varför. Försöker att inte göra om de misstagen!

Mia sa...

När en hittar ett sätt som gör att en håller sig skadefri, nöjd, glad, lycklig och dessutom utvecklas - ja då kan gubbarna ta sitt snack och stoppa upp det i gubbnäsan!