tisdag 17 mars 2015

Ryggsäcksintervaller

Från och med denna vecka befinner jag mig i en fartträningsperiod. Där kommer jag stanna fram till några veckor innan Stockholm marathon som i vanlig ordning blir första huvudmålet. Jag kan se tillbaks på en lång grundträning som varit väldigt bra, frånsett de sista veckorna då jag var förkyld och inte kunde träna enligt plan. Men på det stora hela känner jag mig nöjd och kan nu gå vidare.

Jag tänkte att det var lika bra att dra igång rejält redan på en gång så igår blev det tusingar. Eftersom jag hade begränsat med tid fick det räcka med fyra stycken. Men först 3km uppvärmning, det är minimum för mig. Lite hopp och studs för att göra ben och fötter redo. Så iväg på första intervallen. Mestadels svagt uppför men även en nedförsbacke och på något vis lyckades jag springa mycket snabbare än jag trott. Uppriktigt förvånad ståvilade jag i 90sek innan jag stack iväg på nästa. Svagt uppför, platt och svagt nedför. En tid jag mer räknat med. Ok. Vila och så tredje som mest var platt. Riktigt tufft började det bli nu ok tiden blev ok men inte mer. Sista vilan och så starta med en liten nedförsbacke följt av monsterbacke uppför. Där tog jag helt slut och de sista fyrahundra metrarna som mestadels hick svagt uppför de med var en plåga. Och mycket riktigt och väldigt väntat blev tiden kass. Men jag hade gjort mitt bästa och fått till e. Riktigt bra intervall, trots ryggsäck på ryggen och morgontrötta ben. Så jag är faktiskt nöjd. Vid nästa tusingpass ska jag försöka få ytterligare några minuter träningstid och hinna med fem intervaller. Det tummar vi på.
2 kommentarer:

Johan Brodin sa...

Svårt det där med att hålla jämn fart på intervallerna. Vad siktar du på att ta maran på i maj?
Och ska du springa Varvet också? Det råkade jag se att jag ska och det är ju bara en vecka innan. Har svår ångest över hur jag ska lägga upp det för att kunna prestera på båda loppen...

Löpning & Livet sa...

Jag siktar mot pers (3:24) men börjar tvivla på att det kommer gå... Under 3:30 vill jag iaf. Ska inte springa varvet. Hade varit kul men just eftersom det ligger bara en vecka innan får jag skippa det.

Lycka till! :)