söndag 15 juni 2014

Sommar, sommar

Igår blåste det halv storm och var allmänt tråkigt ute, men solen sken åtminstone. Hur det var i fredags minns jag inte, men jag minns att jag var på gymmet. Men idag. Ingen sådan där supervarm dag utan ett moln på himlen och inte någon dag på stranden heller. Men ändå en typiskt somrig dag. Inför vår lekparksutflykt gjorde vi dock misstaget att sätta på oss byxor. Den allt mer molniga himlen och sjunkande temperaturen visade sig bara skoja med oss. Det blev istället riktigt varmt. Svettigt med byxor.
På min jättekorta skogstur klädde jag mig däremot svalt och det blev alldeles perfekt. Tunt var det också på fötterna. Minimalistiska skor som jag vanligtvis främst använder på gymmet. Men de funkade finfint även ute och det ska bli intressant om 4,1km, varav ganska exakt 3 av dem sprangs i skogen, kommer kännas i vader och fötter imorgon. Än känns inget.


Igår sprang jag nästan 16km med en väldigt bra känsla. Det blåste visserligen men det kändes himla bra och gick oväntat snabbt i förhållande till intensiteten. Medvinden gjorde nog sitt men det känns bra att jag är fullt återhämtad från maran nu. I veckan som kommer startar jag upp med lite snäll kvalitetsträning igen. Det känns riktigt roligt faktiskt. Jag är motiverad som bara den!

5 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Ja, det brukar kännas i vaderna de där korta passen med låg drop... :-)

Kram M

Fru Martinsson sa...

Bra jobbat!! Ja jisses vad varmt och skönt det har varit, härligt! Igår sprang jag vid 21:00 vilket var toppen, gillar inte springa i värme!

KRam

Emma Carlsson sa...

Gott med en återhämtad kropp och hög motivation! Har du tips på schyssta (lätta med känsla) neutrala löpskor? Vilken bristfällig beskrivning av vad jag söker men tänkte mest fråga om top of mind neutral löpsko. Tack på förhand och njut av kvällen!

Löpning & Livet sa...

emma: Hm, känner mig helt blank nu när jag inte jobbar :) Men kanske Asics Lyte 33? Väldigt flexibla, 6mm drop och tunna utan att vara raceskor. Rätt mkt barfotakänsla även fast skon har en del dämpning tycker jag.

Emma Carlsson sa...

Tack för tipset! Ska definitivt spana in asap! (Du tolkade min bristfälliga beskrivning klockrent!;))