söndag 22 juni 2014

Motvind och håll

Igår sprang jag ett progressivt tempopass. Det var ett tag sedan nu så det kändes riktigt roligt. Inte för att det brukar vara värst tråkigt annars heller, men nu kändes det liksom lite extra kul. Dock var förutsättningarna inte lika kul.Jag har varit så enormt hungrig de senaste dagarna och lagom tills det nästan var dags att ge sig ut blev jag tvungen att äta några knäckemackor. Jag brukar inte ha några problem med att äta tätt inpå springningen, men igår fick jag springa med känslan av att ha maten uppe i halsen. Dessutom fick jag håll. Lägg på en hel del motvind på i stort sett hela tempodelen och du fattar att det inte blev bästa passet i världshistorien. Men. Det gick faktiskt inte SÅ himla dåligt. Det gick helt ok. Det känns som att något har hänt med min löpning nu efter maran. Jag springer helt plötsligt snabbare på en given ansträngningsgrad. Jag tackar och tar emot.Passet igår bestod av 4km successivt stegrande fart och därefter 4km konstant lite högre fart innan dryga 2km nedvarvning. Mitt mål med detta pass är att ligga i en lite högre fart men med bibehållen relativt behaglig känsla. Lite tuffare än behagligt men en bit från tröskeln. Lite lagom sådär. Jag gillar lagom. Och förutom hållet, motvinden och maten uppe i halsen var känslan bra. Benen var lätta och huvudet piggt. Mycket teknikfokus. Mer bra än dåligt totalt sett ändå tror jag. Jo, så var det.

4 kommentarer:

anneliten sa...

Härligt att casha in lite form, eller hur! vad är nästa mål undrar jag nyfiket.

Rund är också en form! sa...

Bra känsla trots allt!
Och pannbens-byggande när allt inte är "exakt rätt". :-)

Kram M

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Vad härligt att du är i så bra form att varken håll eller motvind påverkar direkt!

Nu har du en sommarlista att skriva om du vill! ;-)

Fru Martinsson sa...

Bra jobbat trots motigheter!! Härligt med flyt i löpningen!