tisdag 24 juni 2014

Min sommar

En sommarlista florerar runt i bloggosfären och Karin tyckte att jag skulle presentera min. Ok då. Här kommer den:

1. Hur ser dina planer ut för sommaren?

Från och med denna vecka har Martin semester (följt av föräldraledighet) så vi är hemma alla fyra. I slutet av denna vecka åker vi norröver mot Värmland där vi ska lämna av barnen innan vi tar en tur till Dalarna på bröllop. Därefter stannar vi i Värmland några dagar innan vi åker vidare mot Småland samt förmodligen även tar en sväng till Östergötland för att hälsa på diverse vänner. Vi skulle väldigt gärna ha velat hinna med Göteborg också, men det får nog bli senare. Det blir förmodligen en sväng till Astrid Lindgrens värld och/eller Kolmården. I övrigt ska vi mest vara hemma och fixa samt göra dagsutflykter, träna och (förhoppningsvis) bada mycket. När det är dags för augusti är det slut på det roliga för min del och jag börjar jobba igen. Hur tio månader (drygt) kan gå så snabbt är en gåta.

2. Vad gjorde du på midsommar?

I många år har vi firat ihop med vänner i en stuga vid vattnet mellan Västervik och Valdemarsvik. De senaste åren har vi blivit fler för varje år då det kommer nya barn hela tiden. I år bröts dock denna fina tradition och vi var hemma och firade inte mer än att vi gick till ett officiellt firande med dans kring stången och sånt en stund. Dock var inte Sixten road särskilt länge (han ville hem till den utlovade midsommartårtan...) så vi gick rätt snart. I övrigt var det enda traditionsenliga färskpotatisen och tårtan vi åt.

3. Min bästa sommarfrukost?

Samma frukost som jag äter ca 350 dagar om året; havregrynsgröt (oftast med linfrön och nötsmör i)med mjölk, hemgjord hallonsylt och solrosfrön samt ägg, juice och kaffe. Det finns typ inget godare.

4. Bästa sommarlåten?

Jag lyssnar inte särskilt ofta på den, men på något sätt känns "Upp, upp, ner" med Bob hund väldigt mycket sommar. Förmodligen pga de festivalspelningar jag sett med dem. Det finns säkert flera andra låtar jag förknippar med sommar, men denna var vad jag kom på först.

5. Vad passar bäst på grillen?

Majskolv, champinjoner, paprika samt marinerade qournfilér och/eller haloumi.

6. Vad dricker jag helst i sommar?

Alkoholfri öl, Beo och bubbelvatten. Alkohol lockar av någon anledning inte värst nuförtiden, men ett och annat glas rosé eller rött lär nog slinka ner innan sommaren är slut.

7. Vad läser jag i sommar?'

Läsandet har varit bedrövligt det senaste året (däremot lyssnar jag regelbundet på ljudböcker), men jag har en förhoppning om att ta mig igenom en bok om träningsplanering jag nyss köpt samt ett par skönlitterära böcker. Många skulle säkert håna min boksmak, men jag står för att jag gillar svenska deckare (och chicklits emellanåt). Gillar dock bäst de som väver in olika typer av samhällsproblem i sina böcker. Katarina Wennstam samt Roslund och Hellström är några av favoriterna. En del "finare" titlar läser jag dock ibland. Karin Alvtegen är en författare jag glömt bort men nu återupptäckt, så någon av hennes senare ska jag ta och beställa hem nu på en gång. Innan jag glömmer det igen.

8. Favoritplagg under sommaren?

Förutom träningskläder och bikini (för det betyder ju sol och bad) är det nog shorts och linne. Klänningar och kjolar är egentligen mina favoriter, men jag har märkt att byxor/shorts är bättre för de flesta barnrelaterade aktiviteter.

9. Bästa parken?

Jag hänger inte särskilt ofta i andra parker än lekparker nuförtiden. Men jag hoppas på att bo på vårt trädäck på kvällarna i sommar. Så kom igen nu värmen!

10. Bästa badstället?

Om jag ska utgå från Stockholm så är en av mina favoriter Flatenbadet. Barnvänligt och relativt nära där jag bor. Annars älskar jag olika havsbad runt Göteborg.


Igår sprang jag på landet. Några kilometer från Farsta centrum är det så här somrigt och fint. och nu längtar jag ännu mer till skogarna i framförallt Värmland, men även Småland.

5 kommentarer:

Unknown sa...

men skoj att läsa!!! kul att få reda på mer om dig. kram!

Snorkkis sa...

Låter som en skön midsommar och trevliga planer för resten av sommaren. Att ha hela sommaren ledig tillsammans verkar som bra prioriterat - lite imponerad av vår egen planering där, hihi.

anneliten sa...

Var och en har sin boksmak och om någon skulle håna så är det väl den det är fel på :-) Deckare hör sommaren till och de du nämner tycker jag är utmärkta. Har du läst stenhjärtat av Wennstam?

Lisa sa...

Låter som en härlig sommar! Vore trevligt att springa ett långpass ihop snart.

Löpning & Livet sa...

anneliten: ja, jag hade svårt att inte gråta. Är så fruktansvärt känslig vad gäller barn som far illa...

Lisa: det får vi ordna!