tisdag 10 juni 2014

Iskaffe!
Förra sommaren, då jag ju var gravid, utvecklade jag ett stort beroende av iskaffe från Espresso House. De har tjänat (och tjänar) många pengar på mig... Men denna sommar är jag hemma (två tredjedelar av den iallafall) och kan göra mitt eget iskaffe. Och beroendet är tillbaks! Vill du också utveckla ett beroende brygger du starkt kaffe (typ dubbelt så mycket kaffe som vatten) och blandar ut detta med 0,5-1msk rårörsocker beroende på hur sött du vill ha det och hur stort glas du har. Häll sedan på ungefär lika mycket iskall ekomjölk. Låt svalna något och toppa sedan med några isbitar. Inte för många för då blir det vattnigt. Dricks med fördel utomhus i skuggan. Gärna med jordgubbar till.

6 kommentarer:

Madeléne sa...

Länge leve iskaffet! Så himla gott varma sommardagar och smidigt att en kan göra själv - även om jag aldrig får till det riktigt lika bra som Espresso House. Ska testa ditt "recept" med rårörsocker, det kanske är det som saknas.

MMS sa...

Så himla gott! Jag har köpt hem vaniljessensen från espresso house, så de här hemma smakar lika gott som de på espresso house :)

Andreas Åkesson sa...

Svenska jordgubbar är bannemig rätt trevligt!

Anna (orka mera) sa...

Ihhh, låter jätteläskigt! men så är jag inget fan av kaffe....Jag hade hellre tagit jordgubbarna i förgrunden :)

anneliten sa...

Ser gott ut. Får prova. Utan socker. Men jag misstänker att det kanske inte är riktigt lika gott :-)

Jennie sa...

Ett tips är att frysa in avsvalnat kaffe som iskuber. Älskar själv iskaffe men tyckte inte om att det blir så vattnigt så fort man lägger i isbitar. Med kaffeiskuber blir det toppen!