söndag 9 februari 2014

Träningshelgen

Nu känner jag mig på gång igen efter en återhämtningsvecka, som var planerad, och en förkylningsvecka, som inte var planerad. Veckan som gått har jag lyckats skrapa ihop strax över sex mil och även en dos styrka och rörlighet. Nu ska det ökas upp!

Under helgen har jag lyckats peta in lite träning här och var. Ett progressivt distanspass på bandet i fredags, ett medellångt långpass på 23,5km igår och kort transportjogg till gymmet plus Body Balance idag. Det är jag mer än nöjd med under rådande förutsättningar.

Den progressiva distansen på bandet kändes bra. Lite tufft mot slutet men helt klart överkomligt. Startade på 10km/h (6:00-fart) och ökade med 0,5km/h var 5:e minut i 7km. Sista femman, på 13km/h, blev lite längre än 5 min, 6:15, för att landa på 7km. Varvade sedan ner 1km.Gårdagens långpass kändes också oväntat bra. Lite småsegt mot slutet ich irritation över vänsterfoten där jag för närvarande har en hel del känningar under trampdynan/tårna. Jag har det till och från och sedan slutet av graviditeten tills nu har det varit mer frekvent återkommande. Förmodligen på grund av (ännu mer) nedsjunket främre valv. Måste alltså ta tag i den där fotstyrkan på riktigt. Snart... Varför är det så motigt??

Bästa avslutet på helgen och veckan blev det i form av Body Balance. Denna gång för instruktör och inte med mig själv här hemma. För första gången satte jag flipping dog åt vänster! Har tidigare bara klarat av den åt höger. Alltid roligt med framsteg!

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vilka bra pass! Men ta hand om foten innan det är för sent...

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Har följt din blogg ett tag Men inte kommenterat... :)
Blir såå inspirerad!!

/Jeanette

Anna (Orka mera) sa...

Måste testa den senaste releasen snart. Har inte lyckats ta mig iväg men jag har hört så mycket om den där flippande hunden att jag bara måste testa :)

Lisa sa...

Vilken bra helg och vecka du har fått till! Hoppas att foten snart blir bra.

Mia sa...

Gött jobbat!

Löpning & Livet sa...

Inmgarie: Jo, jag ska lyda ditt råd om det inte blir bättre igen snart!

Jeanette: Välkommen hit och tack för fina ord!!

Anna: Ja, gör det. Tycker överlag kanske inte att den är den bästa, men eftersom jag gillar akorobatisk yoga (även om jag kanske inte är så himla lysande alltid :) ) så älskar jag just den där hund-brygga! :)

Lisa & Mia: Jo jag är nöjd!