onsdag 5 februari 2014

Lite gymstyrka, lite lufsjogg och lite backe (och lite yoga)

Igår förmiddag var jag och Ester på gymmet. Hon sov plus satt i en babysitter och spanade på andra bäbisar. Jag fixade träningsvärk. Vi koncentrerar oss på mig. Först ett gäng chins i olika konstellationer. Måhända inte en supernödvändig övning för någon som ska bli så bra som möjligt på att springa, men jag tycker det är kul att orka lyfta sig själv (vilket jag ännu inte kan) och så länge det inte gör någon skada kan jag få roa mig med detta någon gång i månaden eller tre. Efter en dryg kvart var det dags att gå vidare till framsidan. Magen. Jag tycker att det är roligt att sätta ihop pass men ibland är det skönt att slippa tänka. Dessutom är det kul att testa andras upplägg ibland. Jag körde Lovisas magcirkel i TRX. Vilken genomkörare! Bara (knappt) 12 minuter men ända rann svetten av mig och faktiskt "behövde" jag gå ner och vila lite kort redan i slutet av första varvet. Effektivt och roligt. Tips!På kvällen var backintervaller planerade, men när jag kom ut var det så galet halt att jag fick planera om hela veckan och försiktigt lufsa runt 6km istället. Idag däremot blev det av. 12 vändor i en ganska exakt 200m lång och rätt snäll backe. Jag vill oftast ha mina backar relativt flacka. Med undantag då jag kör riktigt korta med ett mer styrkebetonat fokus.

Ja, det var tisdag och onsdag i träningsväg det. Fast just det. En dryg kvarts yoga har jag hunnit med också. Viktigt viktigt.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Aaaah! Det där ska jag prova! Tack för tips!
(Ps. När det gäller inlägg, vad har du provat? Jag hade testat andra innan och var oerhört skeptisk innan jag fick från Ulf. De är liksom annorlunda. :-) )

Löpning & Livet sa...

Jag har både olika varianter av formgjutna och "färdiga". Tycker de är sköna att ha till vardags. Springer i dem ibland men oftast utan. Tycker det gör varken från eller till. Börjar ända undra om det är något annat för alla symtom på morton stämmer inte. Det är som att jag liksom behöver sträcka ut tårna ibland så släpper det. Och det känns som att något liksom hoppar rätt. Skumt är det och om det inte lir bättre ska jag ta tag i det hela och gå och kolla upp vad det kan vara.

Ingmarie sa...

Kanske testa "min" naprapat Mats Emilsson. Kan han få ordning på mina fossingar kan han garanterat få ordning på dina! :-)

Ingmarie sa...

Man kan han ha andra nervinklämningar med andra fina namn du vet...

Löpning & Livet sa...

Ska lägga det namnet på minnet!