lördag 1 februari 2014

Nike Blast dag 1

Klockan är halv tre och jag är faktiskt redan på väg hem. Känns tidigt men är nästan enligt plan. Hade tänkt se en show först men orkade inte vänta. Åker hem och ammar istället. Jag är så dålig på att pumpa (eller så har jag kass pump eller så är det en kombination) och är rädd att få mjölkstockning. Egentligen skulle jag ju cyklat som sista pass efter showen men det hoppar jag dom sagt över. Var inget annat som går samtidigt som lockade jättemycket heller. Tror att det mest beror på att jag är trött. Lite förkylningsrester sitter nog kvar.Det blev bara tre klasser plus en halv föreläsning denna dag. Påbörjade en fjärde klass i form av "Soma Move" men kände rätt snabbt att jag inte ville. Varken fysiskt eller mentalt. Satt istället och kollade på en stor del av klassen och jag tror att jag hade gillat den riktigt mycket en annan dag.Min dag började med klassen "I fly yoga - intro to handbalance" som var så himla bra! Superduktig instruktör och jag tar med mig många bra tips och trix att jobba med hemma.Klass två var Foamroller - Hip release" som också var grym! Så mycket bra övningar som jag definitivt kommer jobba med själv. Enkla grejer som jag inte förstår varför jag inte tänkt på själv. Har en foamroller men inte riktigt använt den så mycket som jag borde. Delvis på grund av att jag inte riktigt vetat vad jag ska göra. Nu har jag dock ett helt gäng bra rörlighetsövningar att roa mig med.

Pass tre skulle jag egentligen cyklat för en härlig norrman jag körde för även förra året och som jag säkert hade gillat i år också. Men nu blev det istället föreläsning med Mattias Reck. "Boost your Endurance". Eftersom jag även behövde hämta ut skor och goodiebag, gå på toa, pumpa bröst mm så hann jag inte lyssna på hela. Men medan jag åt min medhavda matlåda satt jag och lyssnade och tyckte det var riktigt bra. Inte mycket nytt just av det jag hörde men kul att få det en tror på bekräftat av en otroligt kunnig person.

Sedan var det den där Soma Moven som jag mest tittade på. Och shoppade. Ett typiskt impulsköp som eventuellt inte är värt pengarna, men jag kunde bara inte stå emot när de ropade på mig!Sist ut för dagen blev NTC Train to Run som, precis som förra året, var en kul klass. Det är dock svårt att få ut så mycket som en kanske vill när det är så trångt. Lite korta sprinter blandat med ben- och bålstyrka samt lite rörlighet i en mix. Även om klassen skulle göra sig mycket bättre i ett mindre format så blev jag lite trött och svettig men framförallt glad!

Imorgon blir det i princip bara yoga och yogainfluerade klasser. Förmodligen någon mer än idag. Roligt!

6 kommentarer:

Johanna sa...

Kan du dela med dig av några bra övningar för höften med foamrollern? Jag använder min foamroller mest till massage av vader, lår och itb-senan, men skulle gärna öppna höfterna också.

Löpning & Livet sa...

Jo jag skulle kunna filma några varianter. Ska bara hitta lite tid och inte glömma bort det :)

tilda sa...

Äter ditt barn ersättning när du är iväg på dessa träningsdagar och pumpar? Jag har också märkt att det är svårt att få ut mycket mjölk med pumpen!!

Löpning & Livet sa...

Ja hon äter ersättning. Just eftersom det är så svårt att få ut tillräckligt mycket mjölk så tycker vi det är enklast med ersättning. Verkar ju dock inte vara alla (ammande) barn som tar flaskan och då blir det ju svårt att varabirta några längre stunder. Är tacksam över att båda mina barn ätit/äter ur flaskan utan protester!

anneliten sa...

men vad är det du har på fötterna?

Malin - Lite längre sa...

Undrade oxå vad bebis fick när du var borta... Måste ju planera för BBCMamma :-) Även om min skrutta klarar sig rätt bra på mat numer.