söndag 2 februari 2014

Nike Blast dag 2

Idag började jag dagen en med en otroligt härlig yogaklass för Johanna Andersson (min allra största yogiförebild) och hennes Global Yoga-team (där bland andra en av mina klasskompisar från universitetet ingår!). Dagen kunde verkligen inte ha börjat bättre. Vi yogade oss igenom de fyra elementen och även om jag var stel sedan gårdagen kändes det så himla bra. Det är synd att jag glömmer så snabbt. Skulle vilja minnas allt så att jag kan köra det på egen hand. Men förhoppningsvis har i alla fall något fastnat. Enda minuset med klassen var att det inte fanns några yogamattor.Direkt efter detta var det dags för Body Balance 64. Eftersom alla klasser är 45 minuter så var koreografin nedkortad och (mina absoluta favoriter) höftöppnarlåten samt tvist/rotationslåten var bortplockade. Tyvärr var det också alldeles för mycket folk i salen så det var svårt att se samt ta ut rörelserna. Därför hittade jag aldrig något vidare flow. Dock verkar koreografin lovande.Sedan vidare till pass tre på direkten. Johanna Andersson igen. Jag har gått på båda hennes tidigare Freeklasser. Den första var med hjälp av kettlebells i Frescatihallen på mitt första Nikekonvent och jag minns den som väldigt rolig. Den andra var för två år sedan (första året i globen) och då var jag helfrälst efteråt. Enbart den egna kroppen användes då. Även årets klass var riktigt bra, men jag tycker nog att de andra två varit snäppet bättre. Särskilt den för två år sedan. Precis som i de förra var det mycket rörlighet, en del styrka och lite flås. Idag med enbart kroppen till hjälp.

Efter Free-klassen skulle jag egentligen ha kört Garuda Standing med Magnus Ringberg. Ytterligare en rörlighetsträningsklass. Men jag var så himla hungrig och behövde pumpa de där brösten... Och dricka kaffe! Så jag tog en paus.Som fjärde klass blev det istället min planerade femte - NTC Yoga. Jag hade faktiskt inte så höga förväntningar på denna klass eftersom jag tycker NTC-klasserna (jag gått på) har en tendens att bli lite röriga eller ostrukturerade eller hur jag ska förklara det. Men denna var riktigt bra! Härliga flöden och en relativt fysisk yoga. Som jag älskar. Ett lika bra avslut på dagen som starten. Fast helt annorlunda.

Egentligen hade jag ytterligare en yogaklass bokad, men först skulle det vara en timmes paus och jag orkade helt enkelt inte vänta. Ville hellre hem till bäbis och övriga familjen och var rätt mätt på såväl yoga som träning i stort. Med mig efter helgen har jag massor av inspiration till min egen träning och en del till mitt instruerande. Men mest till mitt eget tränande eftersom jag valt klasser med syfte just till detta (det blev ju exempelvis ingen cykling alls). En riktigt inspirerande helg hur som helst.

5 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

Nej det är synd med yogan på det där stickiga läskiga golvet. Man hade verkligen behövt yogamattor. Ser att du har yogaskorna.... hur är de? Är grymt nyfiken på dem, men vågade inte handla.. :)

LinaTriathlet sa...

Kul med inspiration! Vår yogainstruktör Carro var också med på scenen i teamet, så roligt! :)

Unknown sa...

förstår du längtade hem till slut! bra kört under helgen!!!

Löpning & Livet sa...

Anna: De är fina och sköna men kanske inte helt nödvändiga :)

Lina: kul!

Jonna: Ja, jag vill ju vara så där "cool" och göra massa annat men när det kommer till kritan längtar jag ändå hem till mina älskade :)

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Verkar som att Nike blast levererade en bra helg enligt mångas tycke. Härligt att du också var nöjd med den! :-)