måndag 24 februari 2014

Det här med dagsform

Håhåjaja vilken enorm skillnad det kan vara från dag till dag. På formen alltså. På känsla och på fart. Fartlek idag. Nästan samma runda som på "snabb"distanspasset jag sprang för några veckor sedan fast åt motsatt håll. Borde innebära ungefär lika mycket upp/ner åt båda hållen så därmed ingen enorm skillnad ur den aspekten. Däremot enorm skillnad på känsla. Och fart.

Under dagens pass låg fokus på långa ökningar som blev fem till antalet. Således fyra partier då jag joggade riktigt långsamt. 6km fartlek totalt. Ändå hamnade snittfarten väldigt nära snittfarten på den där "snabb"distansen. Inklusive joggvilan alltså. Dessutom var känslan i kroppen en helt annan. Jag kände mig lätt och benen starka. Tekniken på plats och flåset kontrollerat. Och kanske heller inte den där mentala spärren påslagen. Det spelar ju in en hel del.


Bild från lördagens solskensspring. Ikväll var det kolmörkt.

Men hur som helst gav kvällens pass självförtroende inför framtiden. Kanske är jag inte i katastrofdålig form ändå. Först gårdagens positiva rörlighet- och styrkekänsla och nu detta. Så himla mycket roligare allt blev med ens. Motivationen på topp!

6 kommentarer:

Mia sa...

Skön känsla det där! Jag längtar efter den... ;)

Rund är också en form sa...

Härlig känsla!

Jag har faktiskt läst lite intressanta undersökningar om det där att fartlek och/eller intervaller på längre pass inkl. jogg/gåvila faktiskt innebär lika bra (eller ibland bättre) snittempo, jämfört med pass som går i jämn fart. :-)

Unknown sa...

ni klarade er från en vända till hoppas jag?? åh motivation på topp, det gillas!

Löpning & Livet sa...

Mia: Ja, tyvärr får en ju inte alltid känna den :)

Rund: Så kan det säkert vara. För mig är det säkert mycket mentalt beroende :)

Jonna: Än ropar jag inte hej, men om ingen insjuknat imorgon borde det vara lugnt! (om inte vi får hem nytt virus från förskolan...)

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Härliga känsla!!
Hade en liknande kvällsrunda igår.. Kändes som jag bitvis flög fram.
Jag var helt endorfinhög när jag kom hem...!! Haha!!

Hoppas det får fortsätta såhär Eller hur?!

Kram Jeanette

Snorkkis sa...

Jag tror du är i fin fin form! Härligt med ett slags kvitto på det!