lördag 31 oktober 2015

Långpass och oplanerade dagar

Jag kom iväg lite senare än jag tänkt mig, ganska exakt klockan åtta. Men det är skönt att sova också. Upp och äta frukost och sedan låg jag under täcket i tio-femton minuter innan jag bytte om och gav mig av. Solen var på väg fram och lagom tills jag kom till det första vattnet sken den och påminde mig om varför jag gillar hösten så mycket. Den är fin och det är då jag tycker som bäst om att springa. Idag var inget undantag. Fast lite segt var det mot slutet ändå. Jag är inte van att springa långt just nu och jag är heller inte van att varken springa kuperat eller på tekniska stigar. Nu var det visserligen bara totalt några kilometrar där det var väl kuperat och tekniskt, men det sög lite musten ur mig. I övrigt var det en väldigt fin tur runt sjön Flaten bland annat. Jag gillar ju det där med att springa längs vatten. Något jag kunde sakna när jag bodde i Göteborg. Älven finns ju, men på det stora hela är det mindre fint där. Fast det är nog så att jag snarare är bortskämd med allt vatten här.

Resten av dagen spenderas med familjen. På Sixtens begäran har vi bakat pepparkakor (!) och när Ester vaknat från sin middagslur ska vi en sväng till centrum där de har något legobygge denna helg. Båda barnen gillar lego så det kommer nog blir poppis. "En vädigt viktig (fotbolls)match" är det tydligen också. Det känns dock väldigt skönt att äntligen ha en helt obokad helg och kunna ta dagarna lite dom de kommer. Även om det har varit roliga grejer så blir det slitigt att någon - eller alla - är iväg på saker. Så nu ska vi njuta av detta. Laga extra god mat och kanske till och med ta något glas vin ikväll? Vi får se.

Inga kommentarer: