söndag 25 oktober 2015

Wow vilken dag!

Jag var helt slut i huvudet och kroppen var mer mörbultad än den varit på länge. Jag hade en så himla rolig dag och jag kan verkligen rekommendera denna workshop för dig som vill fördjupa dig lite extra i basövningar och hur löpare kan tänka för att på ett optimalt sätt få in styrketräningen som ett komplement i löpträningen. Rent kunskapsmässigt gav dagen som väntat inte just mig så mycket (Förutom hur jag kan programmera min styrketräning så att den synkar med min löpträning och dess olika faser på ett optimalt sätt, super!) men däremot gav det otroligt mycket på andra plan. Jag fick väldigt fint beröm för min teknik i framförallt marklyft vilket såklart är smickrande, men också väldigt bra feedback på vad jag kan fortsätta jobba med och så många bra så tips som kommer ta mig långt. Framförallt fick jag så himla mycket ny inspiration och en bekräftelse på att jag har både stor kunskap, bra kroppskännedom och bra teknik. Jag är helt lyrisk efter denna dag!

Läraren Pernilla Ohlsson, som innan hon började som utbildningschef på Urban Tribes jobbat med att utbilda personliga tränare både i Sverige och England under många år, är så otroligt kompetent, pedagogisk och inspirerande. Det var ganska varierande nivå och bakgrund på oss deltagare och vissa hade knappt styrketränat innan, men jag tror att samtliga känner ungefär som jag. Det var så fascinerande att se hur någon som aldrig gjort ett knäböj med skivstång eller ett marklyft bara på några timmar kan förbättra sin teknik så mycket genom Pernillas instruktioner och petande. Vilken kvinna!

Störst fokus låg på knäböj, frontknäböj och marklyft, men även utfall av olika slag, raka marklyft, rotationsövningar, chins med mera avhandlades under dagen, både teoretiskt och framförallt praktiskt. Och även om vi främst jobbade med lätta lätta vikter och jag endast belastade lite mer på marklyft (Där jag tydligen har teknik som är "exakt efter skolboken"! Jag blev så himla glad av att höra det!) så har jag träningsvärk i princip hela kroppen idag. Och sådan inspiration och pepp inför styrketräning som jag har nu har jag nog aldrig känt. Om jag inte hade haft sådan träningsvärk hade jag gått till gymmet direkt det öppnade idag typ. Nu ska jag nöta teknik, fortsätta stärka upp ländrygg mm som jag vet är min svaga punkt och så småningom lyfta riktigt tungt! Fast såklart är löpningen huvudfokus och styrkan ett komplement. Men det är nu jag ska bli mitt starkaste jag och så småningom mitt snabbaste jag. Utmaningen är bara att lyckas få till alla pass, få tillräcklig återhämtning och hålla mig frisk. Livet är ju lite mer än träning.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja visst var det en härlig dag! Massor av aha-upplevelser! :-) Och kul att ses!

Jonna sa...

åh det lät verkligen kul att få så mycket input!

turkce-dublaj-film-izle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.