söndag 30 november 2014

Långpass (det var på tiden) och nästa års mål

Ja för idag fick jag äntligen till ett långpass. Ok, det kanske inte var evigheter sedan sist, men väl 4 veckor. Livet och sjukdom har kommit emellan, men nu så. 22km rakt in på springkontot. Det var dessutom 22 kilometrar med bra känsla. Visserligen började det dåligt med mensvärksmol, men någon halvtimme in i passet var detta helt borta. Bra grej det här med löpning. (Ok, jag tog en Ipren innan jag stack också...)

Egentligen finns nog inte så mycket att säga om det här långpasset, men i och med den lätta fina känslan så hoppade självförtroendet upp ett par snäpp och långpassmotståndet ned ytterligare några. För det är bäst att jag jobbar bort det där motståndet mot (framförallt långa) långpass. Jag bestämde mig nämligen för att Marathon är huvudmålet även i år, även fast jag inte fick någon plats till Berlin Marathon (som jag eventuellt glömt att skriva om här). Jag har velat fram och tillbaka och varit lite sugen på att satsa mer mot halvmara och milen, men nu har jag svängt igen alltså. Första planen var att eventuellt springa Stockholm Marathon i alla fall, men inte huvudsatsa mot detta utan alltså först styra träningen mot kortare distanser för att sedan växla upp mot Berlin. Men nu fick jag tänka om och ett tag var jag inne på att fortsätta så och välja Lidingöloppet som det långa målet, men så ändrade jag mig i sista stund. Nu blir Stockholmsmaran huvudmål ett (med några delmål/testlopp längs vägen). Om det ska bli Lidingöloppet eller något kortare lopp som blir höstens huvudmål funderar jag på ett tag till. Det kan nog bero lite på hur långpassen, eller kanske framförallt eventuella mentala motstånd eller andra hinder för dessa, flyter på. Vi får se helt enkelt.

3 kommentarer:

mikael sa...

Varför inte springa i Växjö nästa oktober. Ett litet lopp och 7 varv runt sjön :)
Jag kommer göra ett nytt försök mot sub3 där.

Unknown sa...

heja dig! det blir kul att följa dig mot dina mål! beundrar och avundas din enorma målmedvetenhet.

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Härligt med långpass och att ha målsättningen klar för dig!