onsdag 3 december 2014

Morgonkvalité på flera sätt

I morse var det dags för ett kvalitetspass igen. Egentligen stod det på gårdagens att göra, men jag var så konstigt trött att jag bytte plats på några pass och tog mig en lugn och stillsam lufsjogg. Jag visste visserligen att det förmodligen inte skulle kännas ett dugg lättare morgonen efter, men du vet, sticka huvudet i sanden och det där.

Så det var inga stora förhoppningar jag hade när jag gav mig av i morse. Och visst gick det lite trögt till en början. Dock inte alls så trögt som det haft en tendens att alltid kännas på morgonen det senaste. Och när jag sprungit 4km uppjogg och det var dags att ge sig av på första trekilometaren av två kändes det riktigt bra. Tanken med dessa 2x3km är att jag ska ligga på en ansträngningsnivå som är lite jobbig, men ändå en bit från tröskeln. Lite lagom sådär. Fokus ligger på att hitta flyt och jobba med tekniken. Att hålla en jämn ansträngning oavsett lutning. Jag tycker att jag lyckades riktigt bra. Den första intervallen gick visserligen något långsammare än sist jag körde detta pass för någon månad sedan, men det gick bättre än jag väntat mig. Jag hade ju faktiskt ryggsäck och klockan vara bara strax efter åtta på morgonen.


Andra intervallen var mer kuperad och dessutom gjorde några rödljus att jag tappade flytet totalt. Men trots detta sprang jag rejält mycket snabbare. Där ser en. Dock blev det lite fusk då jag var tvungen att stanna vid rödljus. Så riktigt så bra var det inte. Men ändå. Bra start på en morgon.

Inga kommentarer: