söndag 7 december 2014

Vackra vyer och fint sällskap

Jag har ofta en ambition om att ta mig ut på långpass riktigt tidigt de dagar det är dags för långpass. Jag är ju liksom ändå vaken och uppe senast sju (Om det inte är min tur att få sovmorgon då, men ibland får jag välja bort det. Idag exempelvis.) allt som oftast. Men av någon anledning brukar klockan ändå bli närmare nio-tio innan jag väl är på väg. Därför är det bra för mig att boka sällskap som även hen (i och för sig i princip alltid en hon) vill/bör komma iväg tidigt. Det är visserligen bra även av andra anledningar, som typ att det oftast är trevligare med sällskap, att tiden och kilometrarna bara tickar på utan att en tänker på det och att det ofta blir veckans enda sociala tid (om en inte räknar jobbet då, där behöver jag ju vara social så att det räcker och blir över...) utanför familjen.

Hur som. Idag hade vi bokat in mellan 7 och 7:30 utanför min dörr. Och iväg sprang vi. Ner till och längs sjön Magelungen bort mot Drevviken och sedan längs denna. För att sedan ta sikte på Flaten som tredje sjö. Denna rundade vi innan vi tog samma väg tillbaka. Du kan förstå att vi fick se fina vyer idag. En dag då solen faktiskt visade sig korta stunder. Då vi fick se dagen gry och samtidigt samla ihop 23,5km för min del (26 för Carros del). Där vi hann avhandla allt mellan relationer och löparskor.


Jag hade ätit lite mindre frukost än vanligt och blev lite hungrig och seg mot slutet, men på det stora hela kändes kroppen väldigt bra. Dryga 7mil har denna vecka givit och jag ligger bra till i min tänka progression. Jag älskar när jag håller mig till planen. Några veckor tidigare blev ju inte riktigt som jag tänkt mig, men nu känner jag ett flyt igen. Jag ska göra allt för att det ska hålla i sig. Träna smart och enligt upplagt schema. Utan att för den delen göra avkall på andra saker som är viktiga för mig. Utan att ignorera eventuella protester från kropp och själ. Inget är skrivet i sten men jag vet ju vad jag vill. och vad som behöver göras. Nu behöver jag nog en kanna te och något mumsigt till. Kanske ännu en pepparkaka-lussekattsfika. Eller glass? Eller chips. Eller kanske bara några smörgåsar. Återstår att se vad som lockar mest när jag kommer upp i köket. På återseende.

3 kommentarer:

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Härligt att starta dagen så! Verkligen den bästa kombon med löpning, kompishäng och lite sol!

anneliten sa...

Men det måste ju vara något helt annat att vara "social" på ditt jobb jämfört med hur du kan vara privat. Eller?

millan sa...

men va skönt att ni får sova till 07.00 nuförtiden :) Ester och min lille plutt har ju vart riktiga morgonmänniskor och vi har vart uppe varje morgon vid 05-05.30 sedan han var 6 mån och nu är han 1 år och 1 månad... Men, man får ju mycket gjort!!