onsdag 26 november 2014

Kvällsfartlek

Ikväll tog jag tunnelbanan några stationer och sprang resten av vägen hem. Eftersom det är så pass kallt nu mer har jag köpt mig en lättviktsdunjacka som jag kan ha på mig före/efter passet (och/eller till/från jobbet eftersom jag sällan springer båda vändorna för tillfället) och som får plats i ryggsäcken. Det gäller dock att inte har för många andra saker med sig. Men en sådan jacka är bra att ha helt enkelt och får bli dagens tips för den som funderar lite på det här med jack-logistiken vid transportlöpning.

Hur som helst. Började min tur med stadsspring över södermalm och fortsatte rakt söderut. En bit efter därefter var det dags att börja fartleka. Jag hade inga större förhoppningar om någon bra känsla då de senaste (lätta distanspassen) gått riktigt segt (långsamt). Men faktiskt gick det helt ok. Pigg känsla i benen när jag väl var igång och bra flyt överlag. Till de sista två kilometrarna då magen började knorra och förstörde mitt fokus lite. 5km fartlek med fokus på långa ökningar blev det dock. Som planerat. Men nedjoggen blev seg då jag fick ont i magen och behövde gå bitvis. Hem kom jag dock och ett toabesök senare var magen nöjd igen. Så på det stora hele blev det ett helt ok pass. Imorgon blir det springvila.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, dunjacke-tipset har jag faktiskt hört tidigare. Ett bra tips. :-)

Kram M