söndag 9 november 2014

En intensiv men himla givande helg

I tre dagar har jag suttit i skolbänken ännu en gång. Jag bara älskar det! Om det vore ekonomiskt möjligt skulle jag mer än gärna plugga hela livet typ. Jag älskar att fördjupa mina kunskaper och vidga mina kompetensområden! Särskilt när det handlar om kroppen, träning, hälsa och kost, vilket ju merparten av mina utbildningar handlat om. Mitt mål är att gå (minst) en utbildning per år nu när jag inte längre har (ekonomisk) möjlighet att plugga på heltid. Merparten av de pengar jag får in via mitt egna företag används till att betala just utbildningar. Så ju mer vid-sidan-av-jobb jag har, desto oftare kan jag gå utbildningar helt enkelt. Jag har en lång lista som (tyvärr) fylls på fortare än den betas av. Det finns så mycket mer jag vill lära mig!

Denna gång var det dags för mer löptränarutbildning. Urban Tribes steg 2-utbildning för löpcoacher som, till skillnad frånsteg 1, inriktas mer på individer än grupper. Jag jobbar ju främst med enskilda individer och det är också detta jag gillar mest och tänker jobba mest med i framtiden. Gruppträning är också otroligt givande och roligt, men att jobba på individnivå ger mig större möjlighet att verkligen få utnyttja min fulla potential som tränare.

Helgens utbildning har varit väldigt givande. Intensiv (inte van att sitta ner så många timmar per dag...) och spännande med tung information inom allt ifrån programskrivning, teknik och plyometrisk träning till grundläggande biomekanik, skadelära och annat som hör löpträning till (Nu återstår bara ett skriftligt prov.). Steg 1, som jag gick våren 2013, innehöll väldigt mycket repetition för mig, vilket i och för sig aldrig är fel. Denna helg har också innehållit en del repetition men jag har även fått med mig flera nya tips och trix, fått nya infallsvinklar och perspektiv på saker samt fått några aha-upplevelser - främst om mig själv. Dessutom är det skönt att få kvitton på att det jag redan gör är "rätt". Sådant är alltid bra för självförtroendet som kan ha en tendens att svikta ibland. Jag är faktiskt duktig på det här. Efter denna helg ännu lite vassare och ännu mer pepp på att guida, pusha och bromsa andra till nya prestationer och mot önskade resultat. Så himla roligt! Om du behöver mig så vet du var jag finns.

3 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

Jag är precis likadan. Hade kunnat plugga för alltid om det hade varit möjligt! Steg 2-utbildningen var jätterolig och intressant. Tänk om det ändå funnits en steg 3 och 4 också :)

Snorkkis sa...

Vad kul! Och att lära sig nytt (och gammalt) är ju verkligen guld. Även om jag noterat under hösten att det är lite svårare att lära sig saker när man är lite äldre och inte längre har studievana...

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Ja, tänk att det är så givande att lära sig nytt! Jag skulle lätt också plugga mer om det hade varit möjligt.